Confiteret and med rødkålssalat, kartofler og sauce
30
5 dages holdbarhed

Confiteret and med rødkålssalat, kartofler og sauce

Her får du en utrolig lækker confiteret and med en rødkålssalat, der kan tilberedes på 2 måder. Serveres traditionelt med både hvide og brune kartofler samt brun sauce. Det er nem and til Mortens aften.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • mælk

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Sukker
  • Smør
  • Peber

Det skal du bruge

Kartofler på glas
450 glas
Rødkål
¼ stk
Appelsin
1½ stk
Æble
1 stk
Tranebær
20 g
Confiteret andebryst
1 stk
Confiteret andelår
1 stk
Kartofler
500 g
Andefond (Æg, Mælk, Laktose)
2 spsk
Kruspersille
1 drys
Tyttebærsyltetøj
100 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 2213 kcal
  • Fedt 155 g
  • Kulhydrater 153 g
  • Protein 51 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Holdbarhed er min. 20 dage på køl. Salaten kan serveres som råkost, så skal den ikke i ovnen.

  1. Tænd ovnen på 225 grader. Hæld vandet fra glas med kartofler, skyl i koldt vand og tør let. 
  2. Rødkålssalat: Fjern de yderste blade fra rødkålen og snit fint. Læg rødkålen i et ovnfast fad. Riv skal af ½ appelsin til saucen og skræl derefter appelsinerne (du skal bruge 1½), så det hvide fjernes. Skær dem i skiver. Skyl æble, skær i kvarte, fjern kernehus og skær i tynde både, bland med rødkål, appelsin og saft af ½ appelsin (Gem lidt saft til saucen), tilsæt 1 spsk olie, krydr med salt og peber. Tranebær drysses over, når salaten er bagt i ovnen. 
  3. Sæt fadet med rødkålssalaten på en bageplade nederst i ovnen. Læg andestykkerne i et ovnfast fad eller en bradepande, og varm dem med i ovnen i ca. 15 min. ovenover rødkålen. 
  4. Kog de almindelige kartofler i en gryde tilsat ½ stk salt i ca. 15 min. Hæld vandet fra når de er færdige.
  5. Brune kartofler: Smelt imens 3 spsk sukker på panden til det er lysebrunt. Tilsæt 1 spsk smør og derefter kartoflerne fra glas. Skru evt. lidt ned for varmen, så karamellen ikke bliver for mørk. Vend forsigtigt kartoflerne hele tiden, til de bliver pænt lysebrune over det hele. 
  6. Varm andesaucen op i en gryde. Tilsæt lidt fintrevet appelsinskal og saft til saucen. Skyl og hak persillen og drys de kogte kartofler med den. Server andestykker med brune- og hvide kartofler, rødkålssalat, andesauce og tyttebærsyltetøj.