Laks 'hollandaise' med dampede grøntsager
40
2 dages holdbarhed

Laks 'hollandaise' med dampede grøntsager

En klassisk dansk livret men i en sundere udgave. De mange grøntsager giver en behagelig mæthed sammen med den lækre laks.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • fisk,
  • mælk,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Mel
  • Peber
  • Smør

Det skal du bruge

Gulerod
350 g
Squash
½ stk
Hvidkål
¼ stk
Skalotteløg
⅔ stk
Skummetmælk (Mælk, Laktose)
2 dl
Pasteuriseret æggeblomme (Æg)
⅔ bæger
Citron
½ stk
Foccacia brød (Gluten, Hvede)
⅔ stk
Laksesteak (butterfly) (Fisk)
275 g
Kruspersille
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 752 kcal
  • Fedt 41 g
  • Kulhydrater 59 g
  • Protein 37 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Opbevar fisk ved 2°C. For den bedste smagsoplevelse anbefaler vi, at retten spises som en af de første.

  1. Rens og snit de grove grøntsager i tern på størrelse med store spilleterninger. Snit hvidkålen fint. Damp dem i en gryde med vand tilsat ½ tsk salt i 2-3 min, så de stadig har bid.
  2. Snit skalotteløg fint. Rør mælk sammen med 4 tsk mel, og kog det sammen i 3 minutter under omrøring. Pisk æggeblommer, citronsaft, skalotteløg, salt, peber og smør i, og smag til med mere citron.
  3. Vend de dampede grøntsager i saucen og hold den lun. Lun brødet på brødristeren på begge sider.
  4. Steg fisken på en grillpande i 3-4 min. på hver side. Hak imens persillen og vend den i grøntsagerne. Servér med citron i både og lunt brød.