Mexicansk suppe med kylling, tortilla strimler og avocado
35
4 dages holdbarhed

Mexicansk suppe med kylling, tortilla strimler og avocado

Mexicansk inspireret suppe med kylling og masser af grøntsager. Suppen får fylde med strimlede tortillas og toppes med creme frisk og avocadotern. God og mættende på en kølig dag.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • selleri,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olivenolie
  • Sukker

Det skal du bruge

Kyllingeinderfilet
200 g
Mexico mix-krydderi (Selleri)
1 spsk
Rød peber
1 stk
Rødløg
½ stk
Solo hvidløg
½ stk
Hønsebouillon (Selleri)
1 terning
Hakkede tomater med krydderurter
200 g
Tomatpuré
1½ pakke
Kidneybønner
240 g
Saucejævner (Mælk, Laktose)
1½ spsk
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
1 dl
Tortilla-wrap (Gluten, Hvede)
4 stk
Avocado
1 stk
Basilikum
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1287 kcal
  • Fedt 34 g
  • Kulhydrater 166 g
  • Protein 79 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

TIP: Frisk basilikum skal opbevares udenfor køleskabet, da det ikke tåler kulde.

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. I en frost pose blandes mexi krydderi med kylling og olie.
  2. Hæld kyllingestykkerne i posen med krydderi og bland godt, så krydderiet fordeles på alle stykkerne.
  3. Læg kyllingestykkerne på en bagrist med bagepapir og bag dem i ovnen 10-12 min.
  4. Skær imens rødløg og peberfrugt i små tern, pres hvidløg og sautér det hele i en smule olivenolie i en stor gryde ved middel varme. Det skal ikke tage farve.
  5. Tilsæt tomatpuré og de flåede tomater, rør rundt og lad det koge op. Tilsæt kidneybønner (og lagen de ligger i), og rør rundt.
  6. Tilsæt vand, bouillonterning og sukker og lad det hele koge op. Lad det herefter koge uden låg i minimum 15 min.
  7. Når kyllingen er færdig rives stykkerne i trevler med en gaffel. Tilsæt kyllingetrevlerne til suppen, rør rundt og lad dem koge med i resten af kogetiden.
  8. Skær avocado i tern og tortillas i strimler og pluk basilikumbladene. Tilsæt saucejævner lidt af gangen, indtil suppen har den konsistens, du bedst kan lide. Husk at selve jævningen først sker, når suppen koger. Tilsæt derfor jævningen, imens suppen simrer.
  9. Læg en portion strimler i hver dyb tallerken. Øs suppe over. Top med creme frisk, avocadotern og basilikumblade.