MAD TIL 2 DAGE: Fadkoteletter i sur-sød-sauce med ris, rosiner og ananas
45
Mad til 2 dage
5 dages holdbarhed

MAD TIL 2 DAGE: Fadkoteletter i sur-sød-sauce med ris, rosiner og ananas

Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af et helt lille ris taffel. Saftige svinekoteletter med sur-sød sauce, ris, ananas, bønner og meget andet godt. Et sikkert hit hos børnene. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • selleri,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Smør
  • Sukker

Det skal du bruge

Basmatiris
400 g
Kotelet
8 stk
Grønne bønner
300 g
Perleløg (Svovldioxid)
200 g
Rødvinseddike (Svovldioxid)
2 spsk
Ananas i tern
340 g
Grøntsagsbouillon (Selleri)
1 terning
Tomatpuré
1½ spsk
Saucejævner (Mælk, Laktose)
1 spsk
Rosiner
50 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 799 kcal
  • Fedt 21 g
  • Kulhydrater 113 g
  • Protein 39 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Bring 200 g ris og 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt i kog under låg og kog 12 min. Sluk og lad stå på eftervarmen (induktion lad stå på 1) til retten er klar.
  2. Dup koteletterne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Lad 2 tsk smør blive gyldent på en dyb pande ved kraftig varme og brun koteletterne kort på hver side ad to omgange. Læg halvdelen på en tallerken og resten i et lille ovnfast fad til dag 2.
  3. Skyl og nip bønner. Kom 200 g løg og bønner på panden. Svits og vend dem, til de er knap møre og stadig lidt sprøde. Fordel halvdelen over kødet til dag 2. Gem resten til senere.
  4. Sauce: På panden piskes 2 spsk rødvinseddike, 3 spsk ananassaft (gem ternene og server til), 3 dl kogende vand, 1 bouillonterning, 1½ spsk tomatpuré, 2 spsk sukker, 1 spsk saucejævner sammen og koges ved middel varme i 3 min. Hæld halvdelen over kødet i fadet og sæt det på køl. Læg resten af koteletterne i saucen på panden, og steg i saucen ca. 1 min, til de lige netop er gennemstegte. Smag til med salt og peber. Tilsæt grøntsagerne, varm igennem og server med ris, ananas og rosiner. Gem resten af ananas og rosiner til dag 2.
  5. DAG 2: Tag fadet med kød og grøntsager ud af køleskabet. Bring ris i kog som i pkt. 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Sæt fadet i ovnen og varm det ca. 15 minutter. Server med ris, ananas og rosiner.