Hyldeblomstglaseret kotelet og blomkålssalat med hasselnødder og tranebær
30
4 dages holdbarhed

Hyldeblomstglaseret kotelet og blomkålssalat med hasselnødder og tranebær

Smag af sol og sommer. Koteletter i hyldeblomst sirup, serveret med en spændende salat af små blomkålsbuketter garneret med tranebær og hasselnødder.

Ingredienser

Allergener
  • Hasselnødder,
  • nødder,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Kotelet
2 stk
Kartofler
400 g
Løvstikke
1 drys
Blomkål
1 stykke
Citron
⅓ stk
Hasselnødder (Nødder, Hasselnødder)
½ pose
Tranebær
1 pakke
Hyldeblomstsaft
1½ spsk
Æbleeddike (Svovldioxid)
½ spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 715 kcal
  • Fedt 37 g
  • Kulhydrater 55 g
  • Protein 40 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Krydr koteletterne med lidt salt. Kog kartoflerne i letsaltet vand tilsat løvstikke i ca. 15 min.
  2. Fjern blade og stok fra blomkål. Del den i 4 stykker, skær dem papirtyndt med en skarp kniv. Bland 1 spsk olie, fintrevet skal og saft af ½ citron, salt og peber i en skål. Vend blomkålen i.
  3. Rist hasselnødderne på en tør pande, til de begynder at dufte. Drys med lidt salt og et par dråber vand, det får saltet til at klæbe sig fast på nødderne. Tag nødderne af varmen, hak dem groft. Bland nødder og tranebær med blomkålen.
  4. Varm olie op på en pande ved god varme. Dup kødet tørt med køkkenrulle og krydr med peber. Brun kødet på panden (det skal syde godt) 1 min på hver side. Skru ned til middel varme og steg yderligere 1 min. på hver side. Tag koteletterne af panden.
  5. Kom 1½ spsk hyldeblomstsaft og ½ spsk æbleeddike på panden, skru lidt op og lad væsken koge ind til konsistensen er som sirup. Skru ned igen, læg koteletterne på panden og giv dem 1 min. på hver side, så de glaseres.
  6. Hæld vandet fra kartoflerne, og servér dem til de glaserede koteletter med blomkålssalat.