Lahb Gai - stegt kyllingesalat
35
2 dages holdbarhed

Lahb Gai - stegt kyllingesalat

Prøv denne lækre Lahb Gai (Stegt kyllingesalat) a la Timm Vladimir inspireret af køkkenet fra Laos.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • jordnødder

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Vildrisblanding
2 dl
Hakket kylling
300 g
Mynte
1 drys
Sukkerærter
75 g
Peanuts (Jordnødder)
50 g
Skalotteløg
2 stk
Lime
1 stk
Fiskesauce (Fisk)
1½ spsk
Chiliflager
1 tsk
Agurk
½ stk
Sød chilisauce
½ dl
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 798 kcal
  • Fedt 25 g
  • Kulhydrater 96 g
  • Protein 48 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Frys kødet ned, hvis ikke du kan nå at lave retten senest dagen efter levering.

  1. Kom 2 spsk rå ris (gem resten) på en tør pande og rist dem til de er gyldne, ca 8 min. Pas på, de ikke brænder på. Lad dem køle af og blend dem groft. Alternativt brug en morter. Kog resten af risene i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt i 15 min. Sluk og lad stå på eftervarmen, til resten af retten er klar.
  2. Varm ½ spsk olie ved høj varme i en dyb pande eller wok og steg kyllingekødet. Rør og del kødet jævnligt, så det løsner sig fra hinanden. Steg det så det er gennemstegt, men uden at den får for meget farve, ca 5-6 min. Det skal gerne ende med stadig at være saftigt, så kog endelig ikke saften væk.
  3. Skyl, tør og hak imens mynte og stil dem til side. Skold ærterne og skær dem over skråt på midten. Hak peanuts groft og sæt til side. Pil løg og skær i tynde skiver.
  4. Skru helt ned for varmen, tilsæt løg til kyllingen og vend dem godt rundt med kødet. Riv først skal af 1 lime over og tilsæt derefter saft af 1 lime og 1½ spsk fiskesauce. Kom det ristede rispulver i. Det tykner saften lidt og giver en dejlig ristet smag. Tilsæt 1 tsk chiliflager og smag til med groftkværnet peber (salt er ikke nødvendigt da fiskesaucen er meget salt).
  5. Skyl ½ agurk og skær i tern. Bland hakket mynte i kødet, drys med peanuts og agurk, servér med de kogte ris og ½ dl sød chilisauce.