Falafel i pitabrød med salat
25-35
Vegetar
5 dages holdbarhed

Falafel i pitabrød med salat

En falafel med et twist

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • sesamfrø,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Mel
  • Olie

Det skal du bruge

Kikærter
1 dåse
Bredbladet persille
1 drys
Solo hvidløg
⅔ stk
Ras el hanout
1 spsk
Sesamfrø (Sesamfrø)
½ pose
Hjertesalat
1 stk
Agurk
½+½ stk
Cherrytomater
125 g
Rødløg
½ stk
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
4 spsk
Dild
1 drys
Pitabrød (Gluten, Hvede)
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 697 kcal
  • Fedt 11 g
  • Kulhydrater 118 g
  • Protein 30 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Falafel: Hæld væden fra kikærterne og kom dem i en blender. Skyl og tør persille, pil hvidløg og kom begge dele i blenderen sammen med Ras el hanout krydderi, salt og 2 spsk mel. Blend til en jævn, grov masse. Form små, flade bøffer af massen. Tilsæt lidt vand, hvis den er for fast.
  2. Hæld sesamfrø i en dyb tallerken og vend falaflerne deri. Varm lidt olie på en pande og steg dem sprøde og gyldne 3-4 min. på hver side.
  3. Salat: Skyl salat, agurk og tomater. Riv salat i grove stykker og læg på et fad. Halvér tomaterne. Del agurk og skær halvdelen i tynde skiver. Pil løg og skær i tynde ringe. Fordel tomat, agurk og løg på salaten.
  4. Agurkedressing: Skær resten af agurken over på langs, skrab kernerne ud med en teske og skær i små tern. Bland agurketern, græsk yoghurt og fintklippet dild og smag til med salt og peber.
  5. Varm pitabrødene på begge sider på brødristeren. Fyld salat og falafel i et pitabrød og servér agurkedressingen til.