Græske kefethes med salat
30-40
4 dages holdbarhed

Græske kefethes med salat

Disse meget lækre græske frikadeller er så populære, at man næsten ikke kan få nok. Serveres med en blandet salat og de lækre tyrkisk inspirerede somun pitabrød til. En god og enkel ret, med et sommerligt anstrøg. Mere græsk kan det ikke blive.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • mælk,
  • svovldioxid,
  • havre,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Olivenolie

Græske kefethes

Løg
½ stk
Solo hvidløg
⅔ stk
Tomat
1+2 stk
Hakket oksekød
300 g
Græsk krydderiblanding
1 spsk
Pasteuriseret æg (Æg)
½ bæger
Hvidvinseddike (Svovldioxid)
2+3 tsk
Hjertesalat
1 stk
Rød peber
1 stk
Agurk
½ stk
Salatost i kryddermarinade (Mælk, Laktose)
50 g
Brød (Havre, Hvede)
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 943 kcal
  • Fedt 53 g
  • Kulhydrater 67 g
  • Protein 50 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Pil og riv løg. Pil og pres hvidløg. Skær den ene tomat i både, fjern kernerne og skær i små tern. Bland kød, hvidløg, løg, græsk krydderi, æg, 2 tsk hvidvinseddike, ½ tsk salt, ¼ tsk peber samt tomattern og rør til det er "samlet".
  2. Form farsen til 8 (12)* frikadeller med en spiseske. Varm 1 spsk olie på en pande og steg frikadellerne ved middelvarme i ca. 10 min. Vend dem jævnligt.
  3. Skyl og tør salat, resten af tomaterne, peberfrugt og agurk. Pluk salat i mindre stykker og læg på et fad. Skær tomaterne i både og agurk i skiver. Fjern kernerne fra peberfrugten og skær den i små tern. Fordel det hele på salaten. Pynt med salatost. Brug marinaden til dressingen.
  4. Dressing: Pisk hvidvinseddike med 2 spsk kryddermarinade fra osten og lidt salt og peber. Hæld dressingen over salaten.
  5. Varm brødet på brødristeren og servér det til frikadellerne sammen med salaten.