MAD TIL 2 DAGE: Gullasch og rødder
45
Mad til 2 dage
5 dages holdbarhed

MAD TIL 2 DAGE: Gullasch og rødder

Du får alle ingredienser til at lave en dobbelt portion af en klassisk gryderet med kendte undertoner og et lille twist i form af perlespelt som tilbehør. Populært hos både børn og voksne. Du laver hele retten dag 1 og resterne skal blot varmes dag 2. Det er ekstra nemt og billigere.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • mælk,
  • sennep

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Perlespelt (Gluten)
4 dl
Løg
2 stk
Solo hvidløg
⅔ stk
Gulerod
500 g
Pastinak/persillerod
500 g
Tern af oksekød
550 g
Røget paprika
1 tsk
Oksebouillon (Sennep)
1 terning
Tomatpuré
½ dl
Saucejævner (Mælk, Laktose)
1 spsk
Timian, frisk
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 635 kcal
  • Fedt 10 g
  • Kulhydrater 88 g
  • Protein 48 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Bring 4 dl perlebyg/spelt og 8 dl vand tilsat 1 tsk salt i kog under låg, skru ned og kog 15 min. Sluk og lad stå på eftervarmen (induktion stå på 1) til resten af retten er klar. Hæld evt overskydende vand fra.
  2. Pil og hak løg og ⅔ hvidløg. Skræl rødder og skær dem i mindre stykker, ca. 3x3 cm.
  3. Brun kødet i olie i en stor gryde ved høj varme til det får stegeskorpe, brun det evt. ad 2 omgange, hæld evt væde fra. Hæld kødet tilbage i gryden og skru ned til medium varme. Tilsæt løg, hvidløg, 1 tsk røget paprika og brun endnu et par minutter.
  4. Kom rødder, ½ L vand, bouillonterning, ½ dl tomatpuré, 1 spsk saucejævner samt timian ved og lad det hele koge 15 min. for svag varme.
  5. Smag til med salt og peber og servér med perlebyg/perlespelt.
  6. DAG 2: Varm gullaschen op i en gryde i ca. 12 minutter ved medium varme, så det simrer og bliver godt gennemvarmt. Kog vand og hæld over perlespelten og lad det stå 4-5 minutter så det bliver varmt. Hæld vandet fra og server til gullaschen. TIP: Du kan også blande perlespelt med gullasch og varme det sammen.