Bagte rodfrugter med teriyaki-kyllingespyd og fuldkornsnudler
35
5 dages holdbarhed

Bagte rodfrugter med teriyaki-kyllingespyd og fuldkornsnudler

Skøn fiberrig ret med bagte rodfrugter med teriyaki-marineret kylling på spyd. Serveres med fuldkornsnudler, frisk dip med forårsløg og lime og et drys sesamfrø. Her er masser af grønt og mindre kød.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • gluten,
  • soja,
  • mælk,
  • sesamfrø,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Olie
  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Rødbeder
300 g
Gulerod
200 g
Teriyaki-sauce (Gluten, Soja, Hvede)
2 spsk
Sød chilisauce
2 spsk
Fuldkornsnudler (Gluten, Hvede)
175 g
Kyllingeinderfilet
300 g
Forårsløg
1 stk
Græsk yoghurt (Mælk, Laktose)
1 dl
Lime
½ stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1½ spsk
Træspyd
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 810 kcal
  • Fedt 22 g
  • Kulhydrater 98 g
  • Protein 55 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen og varm op til 220°C (Varmluft).
  2. Rodfrugter: Skræl gulerødder og rødbeder TIP: Brug handsker, da det farver meget. Skær dem i mundrette tern ca. 3x3 cm. og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend dem med 1-1½ spsk olie og krydr med salt og peber. Bag dem i ovnen 20-25 min. så de stadig har lidt bid.
  3. Teriyaki kyllingespyd: Rør teriyaki og sød chilisauce sammen og vend kylling i marinaden. Sæt kyllingen på spyd. Læg spyddene ovenpå rodfrugterne, hæld resten af marinaden over og bag dem med i ovnen de sidste 12 min. Vend dem efter 6 min.
  4. Nudler: Kog nudler 5 min. i rigeligt vand. Hæld dem i en sigte og skyl kort med koldt vand.
  5. Dip: Rens forårsløg og snit fint. Rør yoghurt og forårsløg (GEM lidt til drys) sammen og smag til med skal og saft af lime, salt og peber.
  6. Tag rodfrugter og kyllingespyd ud af ovnen og fordel dem over nudlerne. Krydr med lidt salt og peber og drys med sesamfrø og servér med forårsløg-lime dip. TIP: Skær evt. resten af limen i både og servér til.