Dansk gryde med skinkekød og ris
35
5 dages holdbarhed

Dansk gryde med skinkekød og ris

En rigtig fyldig og velsmagende gryderet med magert skinkekød i tern og dejlige grøntsager. Serveres med ris.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • soja,
  • selleri,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie
  • Mel

Det skal du bruge

Tern af skinkeinderlår
300 g
Rødløg
½ stk
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ terning
Citron
0.1 stk
Rosmarin, frisk
1 drys
Sojasauce (Soja)
1 spsk
Basmatiris
200 g
Gulerod
1 stk
Bladselleri (Selleri)
2 stilk
Tomat
1 stk
Bredbladet persille
1 drys
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 607 kcal
  • Fedt 7 g
  • Kulhydrater 91 g
  • Protein 45 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Dup kødet tørt med køkkenrulle. Pil ½ løg, skær i smalle både. Kog vand til bouillonen og opløs ½ terning i 1 dl vand.
  2. Brun kødet i en gryde i olien. Tilsæt løg, steg under omrøring 3-4 min. Drys salt, peber og ½ spsk mel over kødet, rør det sammen og tilsæt bouillon.
  3. Skær en tynd strimmel citronskal med kartoffelskrælleren på ca. 2x3 cm og kom den ved kødet. Tilsæt 2-3 rosmarinnåle og 1 spsk soja til gryden. Lad kødet simre under låg ved svag varme 20 min. 
  4. Kog 200 g ris i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt i 12 min. under låg. Sluk og lad trække, til resten af retten er færdig.
  5. Skræl gulerod og skyl selleri. Skær gulerod og selleri i tynde skiver, kog sammen med gryderetten de sidste 6 min. Smag til med salt og peber.
  6. Skyl tomat, skær i tern. Skyl og hak persille groft. Bland med risene og server til gryderetten.