Marokkansk grøntsagstagine med dadler og couscous
35
Vegetar
Laktosefri
5 dages holdbarhed

Marokkansk grøntsagstagine med dadler og couscous

Fyldig og velsmagende vegetarret med masser af grøntsager, varme krydderier, soltørrede dadler og couscous inspireret af det marokkanske køkken.

Ingredienser

Allergener
  • Gluten,
  • selleri,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Rødløg
1 stk
Gulerod
2 stk
Pastinak/persillerod
200 g
Ras el hanout
1½ spsk
Grøntsagsbouillon (Selleri)
1 pose
Squash
½ stk
Rød peber
1 stk
Honning
1 spsk
Citron
½ stk
Couscous (Gluten, Hvede)
140 g
Soltørrede dadler
6 stk
Salte mandler
30 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 744 kcal
  • Fedt 14 g
  • Kulhydrater 136 g
  • Protein 20 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Pil løg, halvér og skær i tynde både. Skræl gulerødder og pastinak og skær dem i grove stykker ca. 3 cm.
  2. Varm olie op i en gryde. Steg løgene ved middel varme sammen med Ras el hanout krydderi ca. 2-3 min. så de bliver lidt bløde og tager farve. Opløs bouillon i 5 dl kogende vand.
  3. Skyl squash, flæk den på langs og skær den ene del i 3 cm tykke skiver. Skyl peberfrugt, fjern kerner og skær i store stykker.
  4. Kom alle grøntsagerne i gryden og vend godt rundt. Riv citronskal ned i gryden og tilsæt 1 spsk citronsaft, honning, 1 dl bouillon, 1 tsk salt og ½ tsk peber og vend godt rundt. Lad det simre under låg for svag varme i 20 min.
  5. Hæld couscous i en skål og tilsæt resten af bouillonen. Læg en tallerken over og lad det trække til resten af retten er klar. Hæld evt. overskydende væde fra inden servering.
  6. Del dadlerne, fjern stenen og hak dem groft. Tilsæt halvdelen til taginen de sidste 10 min. Hak mandlerne groft.
  7. Tjek at grøntsagerne er møre og kogt lidt ud. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Top taginen med resten af dadlerne og de hakkede mandler og servér med couscous.