Falafel med inspiration fra sydamerika, kartoffeltern og creme frisk

Falafel med inspiration fra sydamerika, kartoffeltern og creme frisk

40 min607 kcal pr. portion Holder 4 dage
Falafler er efterhånden meget populære, her kan du prøve dem lavet på bønner i stedet for kikærter inspireret af den brasilianske nationalret Acarajé. Falaflerne serveres med kartoffeltern, agurk, krydderurter og dressing. En skøn vegetar ret til en kødfri dag.
3.05
DelPrint
2 Personer

Det skal du bruge

stk hvidløg solo
½ stk løg
400 g røde kidneybønner
40 g rasp
2 tsk ras el hanout
500 g kartofler
½ stk icebergsalat
1 stk agurk
dl creme frisk
1 drys koriander

Du skal selv have

olie, salt, peber

Fremgangsmåde

1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
2
Falafler: Pil og hak ⅔ solo hvidløg og ½ løg. Hæld væden fra bønnerne og blend 240 g i en foodprocessor med hvidløg, løg, 2 spsk rasp og 1 tsk krydderiblanding (gem resten af raspen og krydderiblandingen til senere).
3
Tilsæt en smule vand, hvis bønnefarsen er for tyk til at forme til små kugler. Tryk kuglerne let flade med en finger til falafler. Vend dem i resten af raspen, og læg dem på en bageplade med bagepapir. 
4
Skær kartoflerne i små tern på ca 1x1 cm. Læg dem på en anden bageplade med bagepapir. Hæld en smule olie over kartoflerne og krydr dem med 1 tsk krydderiblanding, salt og peber. Vend det hele godt rundt så krydderier og olie fordeles jævnt på kartoffelternene. 
5
Sæt bagepladerne med kartofler og falafler i ovnen og bag dem sammen i ovnen i 15-18 min til falafler og kartofler er sprøde. 
6
Skyl salaten og del den i hele blade. Skyl agurk og skær den i små tern. Skyl og hak koriander. 
7
Fordel falafler, kartoffeltern og agurk på salatbladene. Kom creme frisk over, drys med koriander. 

Næringsindhold

Energi pr. portion: 2538 kJ/ 607 kcal
Inhold
Pr. portion
Fedt
15.7 g
heraf mættede fedtsyrer
7.7 g
Kulhydrat
91.55 g
heraf sukkerarter
16.73 g
Protein
24.78 g
Salt
1.36 g
Kostfibre
18.04 g

Allergener

Gluten
Mælk

Andre retter du måske kan lide