Kofta med agurkeraita, tomatsalsa og brød
25-35
5 dages holdbarhed

Kofta med agurkeraita, tomatsalsa og brød

Den indiske inspiration er tydelig i denne ret med krydrede kødboller, ledsaget af raitha (en dip på yoghurt) serveret med brød og ris

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • mælk,
  • svovldioxid,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie

Det skal du bruge

Agurk
½ stk
Basmatiris
200 g
Løg
½ stk
Rød chili
½ stk
Ingefær
15 g
Hakket oksekød
300 g
Rasp (Gluten, Hvede)
3 spsk
Stødt koriander
1 tsk
Pasteuriseret æg (Æg)
½ bæger
Forårsløg
2 stk
Koriander, frisk
½ pose
Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
1 dl
Tomat
2 stk
Rødvinseddike (Svovldioxid)
2 tsk
Pitabrød (Gluten, Hvede)
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 1090 kcal
  • Fedt 25 g
  • Kulhydrater 159 g
  • Protein 58 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Riv agurken fint og lad den dryppe af i en si. TIP: Du kan også skære agurken i små tern, men del den og fjern den bløde midte først.
  2. Kog ris i 3½ dl vand med ½ tsk salt i 12 min. med låg. Sluk og lad trække under låg til resten af retten er færdig.
  3. Hak løg fint. Fjern frø og frøvægge fra chili og hak fint. Skræl og riv ingefær. Bland kød, rasp, chili, halvdelen af løget, koriander, ingefær, salt og æg. Form farsen til kødboller på størrelse med en valnød.
  4. Varm olie i en stor pande. Steg kødbollerne ved god varme til de er gennemstegte ca. 8 min. Vend jævnligt.
  5. Raita: Skyl forårsløg og koriander og hak fint. Hæld yoghurt i en skål, vend forsigtigt med agurk og forårsløg og smag til med salt. Drys med koriander (gem halvdelen til pynt).
  6. Tomatsalsa: Skær tomaterne i grove tern. Vend med resten af løget i en skål og dryp med vineddike og 1 tsk olie.
  7. Varm brødene på begge sider på brødristeren.
  8. Drys koriander over kødbollerne og servér med tomatsalsa, brød, ris og raita.