Oplev Japans bedste madtraditioner

Findes der nogen bedre måde at fejre foråret end med en kulinarisk smagsrejse til Japan? I det kommende uger dykker vi ned i det japanske køkken, så du kan udvide din madhorisont og opleve nye sider af det japanske køkken. Du kan blandt andet se frem til at prøve lækre delikatesser som ramen, tonkatsu og tebasaki, der er Japans svar på nuddelsuppe, svineschnitzel og Buffalo chicken. Perfekt til at forkæle smagsløgene!

Bestil nu

Alt det bedste fra Japan

Fejr foråret med japanske delikatesser

I foråret blomstrer kirsebærtræerne i Japan. Kortvarigt forvandles landets naturparker til et paradis af smukke lyserødt beklædte træer, der tiltrækker mange naturglade turister. Kirsebærtræerne blomstrer i udgangen af marts, og i denne periode fejrer den japanske befolkning forårets ankomst med venner og familie under hanamifestivalen, hvor de sammen nyder god mad og drikke. Den korte blomstringsperiode er en påmindelse om livet forfængelighed og at man skal huske at leve i nuet. Derfor ses kisebærtræerne som et symbol på fornyelse og håb for fremtiden. I Japan er selve kisebærblomsten, sakura, et symbol på skønhed, kærlighed og liv.

For at fejre foråret har vi fem japanske delikatesser på menuen, så du kan forkæle smagsløgene med Japans bedste madtaditioner, som du måske ikke kendte i forvejen. Fælles for alle retterne er, at at de er rige på umami – den femte grundsmag, der giver dybde til smagene og en fin balance mellem salt og syrlighed.

RETTERNE

Ramen med svinekød

Ramen er en verdenskendt japansk nudelsuppe. Suppen får masser af smag fra ingefær, bouillon og soja, og fyldes med svinekød, pak choy, smilende æg og forårsløg. Ved servering toppes retten med koriander og chiliflager.

Tonkatsu

Tonkatsu er Japans svar på paneret svineschnitzel. Vi topper vores tonkatsu med teriyakisauce og serverer den med friskkogte ris og en cremet spidskålsslaw med et strejf af chili, ingefær og soja.

Donburi med ponzubagt laks

Donburi betyder "ris i en skål" på japansk, og det er præcis, hvad det er. Risene marineres med sukker og en smule salt for at en fin balance mellem sødme og syre. Vi drypper en cremet ponzu mayonnaise over risene, der giver en fyldig smag af umami. Risene toppes med sprød rødkål, avocadotern, ingefærsyltet agurk, sesamfrø og ikke mindst ponzubagt laks.

Nagoya tebasaki

Retten har oprindelse i byen Nagoya og er det japanske svar på Buffalo kyllingevinger. Kyllingen marineres, paneres og steges sprød, inden den toppes med en soja- og sesamsauce smagt til med ingefær, hvidløg og chiliflager. Kyllingen serveres med ris og en sprød pak choy salat.

Okonomiyaki

Den vegetariske ret består af en sprød kålomelet, toppet med forårsløg, radiser, syltede svampe, koriander og sesamfrø. Ved servering toppes omeletten yderligere med mayonnaise og teriyakisause.

Se retterne her

Lækre retter og opskrifter med inspiration fra Japan

Japan er en drømmedestination for mange madelskere. Hos RetNemt vil vi gerne udvide din madhorisont, så du kan opleve nye sider af det japanske køkken. Vi har udvalgt fem lækre favoritter, så du kan prøve lidt forskelligt og forkæle smagsløgene med den gode smag af japansk mad.

Gå til artikel