Oplev Caribiens eksotiske madkultur

Caribien er kendt for andet end festlig stemning, krystalblåt vand og kridhvide strande – nemlig sin eksotiske madkultur, der byder på masser af friske råvarer, smagfulde krydderier og eksotiske frugter. Nu kan du tage med os på en uforglemmelig smagsrejse til Caribien, hvor du kan opleve de lækreste caribiske delikatesser – hjemme i dit eget køkken. Kan vi friste med saftig jamaicansk kylling med ananas-salsa, ris og chipotle-lime smør? Eller var det måske noget med mojito-marineret rejesalat med mango og avocado? Uanset hvilken ret du vælger, kan du være sikker på at få et farverigt og velsmagende måltid, der får mundvandet til at løbe!

Bestil nu

Alt det bedste fra Caribien

Caribiske retter på menuen

I Caribien forstår de virkeligt at lave lækre eksotiske retter propfyldt med farver og god smag. Vores dygtige kokke har valgt fem caribiske favoritter, så du kan prøve lidt forskelligt og få masser af lækre eksotiske smagsoplevelser på tallerkenen. Du vil hurtigt opdage, at de i Caribien forstår at skabe den perfekte balance mellem syre og sødme i maden. Det skaber lækre smagsnuancer i maden, der får mundvandet til at løbe i vand.

RETTERNE

Lechon asado - Citrusmarineret kotelet med caribisk coleslaw

Denne saftige svinekotelet marineres med lime, appelsin og citron, inden den grilles. Retten fuldendes med ristede søde kartofler, cremet hvidløgsmayo og caribisk coleslaw med mango, koriander og jalapeño.

Caribisk fiskegryde med kokos, koriander og lime-marineret torsk

Her får du en cremet gryderet fyldt med lime-marineret torsk, grøntsager, hvidløg, chili og ingefær.Retten toppes med frisk koriander og serveres med ris.

Jamaicansk kylling med ananas-salsa, ris og chipotle-lime smør

I denne ret har vi hentet inspiration fra en klassisk streetfood-ret i Jamaica: jerk chicken. Saftig grillet kyllingefilet med en fyldig og røget smag af chili, kanel, ingefær og timian.

Island stew med søde kartofler, lime og crispy corn-topping

Denne cremede gryderet er lavet med kokosmælk, smagt til med karry, hvidløg, ingefær og lime, der giver et syrligt twist. Søde kartofler og bønner giver retten en lækker fyldig konsistens, mens ovnbagte majs og nachoschips giver godt med knas.

Mojito-marineret rejesalat med mango og avocado

En frisk og velsmagende salat med rejer, som marineres med lime, mynte og et knivspids sukker. Retten er inspireret fra den klassiske drink, mojito, der har sine rødder i Cuba.

Se retterne her

Caribisk mad – nemme opskrifter og retter

Caribien er kendt for sin eksotiske madkultur, der byder på masser af fiskeretter, friske grøntsager, eksotiske frugter, farver og god smag. Vores kokke har udvalgt fem favoritter, så du kan prøve en masse forskelligt og prøve kræfter med den gode smag af lækre caribiske delikatesser.

Gå til artikel

5 tips til at give maden et frisk twist med tropisk frugt

Caribien er hjemsted for et tropisk og farverigt køkken, hvor madkulturen kredser om sødme, salt og varme. Især tropisk frugt er en oplagt ingrediens, der giver et eksotisk twist til både varme og kolde retter. Er du nysgerrig på, hvordan du kan bruge tropisk frugt i din mad? Med disse fem simple tips kan du give dine retter et frisk twist med tropisk frugt.

Gå til artikel