Nem mad til børn

Tips og inspiration til nem mad til børn

At lave god og nærende mad til børn, som de godt kan lide at spise, ikke ikke altid en let opgave for forældre. I hvert fald ikke uden at servere de samme 5-10 favoritretter uge efter uge. Heldigvis er der mange tips og tricks at hente, der kan hjælpe børnefamilier med at få en mere varieret madkultur. Her får du både forslag til børnevenlige retter og tips og inspiration til at gøre det nemt at lave god mad til børn, der ellers ikke er nemme at overbevise.

Det, der virker, skal altid være hjemme

Først og fremmest er det en rigtig god ide altid at have en række basisvarer derhjemme, som børnene synes godt om. Så har du altid mulighed for at lave flere forskellige retter, som du ved er et hit hos de små. Når du vil prøve noget end børnenes typiske favoritretter, kan du med fordel gøre brug af nogle af de basisvarer, som børnene kender og elsker. På den måde er det ikke helt fremmed, når der skal smages nye ting. Pasta og bacon er for eksempel meget velsmagende råvarer, der passer godt til meget.

Børnevenlige retter, der er nemme og hurtige at lave

Her har du nogle forslag til nem mad til børn. Retterne er nemme og hurtige at lave, giver rig mulighed for variation og er som regel værdsat af både store og små.

Se vores store udvalg af børnevenlige opskrifter

Mad til kræsne børn

Hvis et barn er meget kræsen, når det kommer til mad, skal du være ekstra opmærksom på, at den mad, de spiser har tilstrækkelig energiindhold og næringsstoffer. Især børn i alderen 2-5 år kan være meget kræsne. Men da de befinder sig i en intensiv vækstperiode, er det vigtigt, at de spiser ordentligt. For at sikre at børnene får tilstrækkeligt med frugt og grønt kan det nogle gange være en god ide at skjule grøntsagerne ved at tilberede maden med grøntsager, som de ikke kan se. Når du laver for eksempel en smoothie, kan du med fordel bruge flere forskellige typer bær eller frugter, så børnene smager nye ting uden faktisk at vide det. Du kan også pifte den klassiske kartoffelmos op ved at bruge rodfrugter. Kun fantasien sætter grænser!

Børnefamilie spiser mad

Leg med maden!

Et andet tip, som du kan bruge til at vække dine børns madglæde, er at præsentere maden på en legende måde, der vækker børnenes nysgerrighed. De skal selvfølgelig ikke lege med maden i stedet for at spise den, men hvis måltidet har elementer af leg, kan det fange børnenes opmærksomhed. Eksempelvis kan I lege, at croutonerne i suppen er små både, som et søuhyre sluger, hvis det betyder, at maden bliver spist. Mange børn har en levende fantasi, så de kan helt sikkert selv byde ind med sjove ideer til madlege.

Et andet klassisk tip, der virker for mange børn, er ikke at blande for mange ingredienser sammen på tallerkenen. Lad barnet tage noget af pastaen, tomatsaucen og revet ost og blande det selv. Det er baseret på en medfødt mistanke hos børn i en vis alder. De er genetisk programmeret til at undgå fødevarer, de ikke forstår.

RetNemt gør madlavningen nemmere for børnefamilier. Hver uge har vi masser af børnevenlige retter på menuen, så der altid er noget for enhver smag.

Prøv en børnevenlig måltidskasse