Opdag magien ved thai mad: en verden af smag

Thai mad: en verden af smag og inspiration

At beskæftige sig med det thailandske køkken er som at tage på en kulinarisk ekspedition, hvor hvert måltid byder på nye eksotiske smagseventyr. Fra de pulserende gadekøkkener i Bangkok til de eksotiske strande i Phuket, byder thai mad på en symfoni af smagsindtryk. Med sin harmoni mellem sødt, surt, salt og stærkt har dette køkken opnået stor popularitet verden over – ikke mindst her i Danmark.

Fra pad thai til Massaman-curry

Thailandske retter fortæller hver især deres egen historie om Thailands unikke madkultur. Street food klassikeren pad thai er en thailandsk storfavorit med en fortryllende smag, der kombinerer alt det bedste fra det thailandske køkken: nudler, pak choy, chilistegte æg og bønnespirer. Massaman-curry er endnu en klassiker med en dejlig varme og rund spice, der passer perfekt til de kolde vinterdage. Andre klassikere inkluderer Tom Kha Gai, en cremet kokossuppe med kylling, frisk thaisalat med øksekød og Tom Yum suppe med marinerede rejer, svampe og smilende æg. Hver ret er en eksplosion af smag, der transporterer dig lige til hjertet af Thailands pulserende street food markeder.

RetNemts guide til thailandsk mad

Autentiske opskrifter på thai mad

Du tænker måske, at det kan være udfordrende at genskabe disse eksotiske thailandske retter på autentisk vis hjemme i eget køkken. Men det er heldigvis ikke tilfældet! Med de rette ingredienser og opskrifter kan du nemt genskabe dine favoritretter fra det thailandske køkken. Du behøver ikke gå på jagt efter sjældne ingredienser. Du kan sagtens lave thailandske retter med udgangspunkt i ingredienser fra dit lokale supermarked. Det starter alt sammen med basisingredienser som fiskesauce, chili, citrongræs og limeblade – ingredienser, der lægger fundamentet for den ægte thailandske smagsprofil.

Kan du heller ikke modstå thailandsk mad? Så får du her 5 bud på nemme og lækre opskrifter på thailandsk-inspirerede retter, hvor hver bid transporterer dig lige til hjertet af Thailand pulserende street food markeder. Vores trin-for-trin opskrifter guider dig igennem processen, så du nemt kan lave inspirerende retter såsom Tom Yum suppe eller Massaman-curry, selv på en travl onsdag aften.

Opdag magien ved thai mad: en verden af smag
Tom Yum er en thailandsk, varm og syrlig bouillonbaseret suppe. Man kan sagtens bruge mindre krydderi, hvis man ønsker en mildere ret.

Thai mad for hele familien

Thai mad har med sin varierede smagspalette og forskellige retter noget for enhver smag – også børnenes! Med mulighed for at justere krydderiniveauet alt efter familiens smagspræferencer og tolerance for spicy krydderier kan du nemt tilpasse de saftige wokretter eller curries, så de passer til hvert familiemedlems ønsker og behov.

Hos RetNemt elsker vi at tage på smagsrejse til fjerne lande. Derfor har vi altid retter fra forskellige verdenskøkkener på menuen, så du kan opleve forskellige madkulturer og -traditioner hjemme i eget køkken. Så saml din familie omkring bordet, og lad vores eksotiske retter fra alle fire verdenshjørner være startskuddet til nye kulinariske eventyr hjemme i jeres eget køkken!

Gå til opskriftsuniverset