Børnefamiliens hverdagstricks: god og varieret aftensmad – på ti minutter

Er det svært at få hverdagspuslespillet til at gå op? Nu lancerer RetNemt det nye koncept 'Nem på 5' – god, ernæringsrigtig og varieret aftensmad, som du kan forberede på fem til ti minutter. Perfekt til børnefamilier, som gerne vil spise godt og sundt – på enkel vis.

Aftensmad på ti minutter

Ferien er slut, og for mange børnefamilier starter nu en ganske hektisk hverdag med arbejde, børnenes fritidsaktiviteter, lektielæsning, indkøb og madlavning samt andre huslige pligter. For at gøre hverdagen nemmere lancerer RetNemt det nye koncept ”Nem på 5”. Når du vælger retter til din måltidskasse, omfatter udvalget nu aftensmad, som kun har fem til ti minutters aktiv tilberedningstid. Samtidig kan du føle dig tryg ved, at aftensmaden er sund med gode råvarer og ingredienser samt ernæringsrigtig.

Takket være måltidskassen slipper du for at planlægge ugens aftensmad og derefter begive dig ud i supermarkedets mylder, stå i kø og slæbe madvarerne hjem. Og frem for alt behøver du ikke at blive stresset af spørgsmålet: Hvad skal vi have til aftensmad? Du sparer masser af tid og energi! Du kan på forhånd i ro og mag vælge familiens aftensmad, som leveres direkte til døren.

Når du kommer hjem, er det blot at lave maden, ingredienserne har du allerede. Får du en stresset uge, eller vil du bare gøre det ekstra nemt? Så kan du vælge mellem fem forskellige ”Nem på 5”-retter, som tager fem til ti minutter at forberede, inden de skal steges, koges eller varmes i ovnen.

På billedet ses et velsmagende eksempel på en 'Nem på 5'-ret, som du kan være heldig at finde på ugens menu, nemlig koteletter i fad.
På billedet ses et velsmagende eksempel på en 'Nem på 5'-ret, som du kan være heldig at finde på ugens menu, nemlig koteletter i fad.

Mindsk familiens madbudget

En anden fordel med måltidskassen er, at udgifterne til familiens mad falder, da man foretager færre unødige impulskøb. Derudover kan du minimere madspildet i din husholdning med en omhyggeligt planlagt måltidskasse.

5 tips til børnefamilien: Sådan får I bedre aftensmadsvaner

✔️Prøv en måltidskasse

Aftensmaden er en afgørende del af livets puslespil. Skab gode vaner for aftensmaden, så familiens hverdag bliver både nemmere og sjovere. Med en måltidskasse får I gode, varierede og sunde aftensmåltider leveret direkte til døren. Nemmere kan det næppe blive.

✔️Planlæg sammen

Hver uge kan I vælge mellem 60 forskellige retter hos RetNemt. Sæt jer sammen ned og planlæg menuen og måske også, hvem som skal lave aftensmad de enkelte dage. Kan børnene hjælpe med noget eller måske lave aftensmaden helt selv? Hvis børnene får lov til at være med til at bestemme, betyder det også tit, at de er mere indstillede på at smage nye retter og hjælpe til.

✔️Gør madlavningen til en hyggestund

I stedet for at komme hjem efter en lang dag på jobbet og indse, at I ikke har noget mad i huset, er det afslappende at vide, at der er styr på aftensmaden takket være måltidskassen. Menuen er bestemt, og alle ingredienser er ved hånden. Nu kan du gøre madlavningen til en hyggestund – enten hvor familiens medlemmer hjælper til eller på egen hånd. Tænd et lys, lyt til musik, og reflekter over dagen, der er gået.

✔️Sænk kravene til børnene

Er der ting, børnene ikke vil spise? Det bedste du kan gøre for at sikre, at dine børn får gode madvaner, er selv at spise sund og varieret mad og ikke stresse over, at børnene ikke nøjagtigt gør, som du ønsker. Opmuntr børnene til at smage, men husk, at tvang typisk har den modsatte effekt. Sænk også kravene til dig selv! Hos RetNemt kan du vælge aftensmad, som blot tager fem til ti minutter at gøre klar. Perfekt til en stresset uge.

✔️Sådan får du børnene til at spise grøntsager

Mange forældre bekymrer sig over, hvorvidt børnene spiser for få grøntsager. Et godt kneb er at servere grøntsager inden aftensmaden, når barnet er sultent. Sæt skåle frem med gulerodsstave, agurkestykker, cherrytomater, majs eller noget andet, som børnene synes om. Så skal de nok helt spontant få hugget nogle grøntsager i sig.

Nyhed – lav sund aftensmad på 5-10 minutter!

'Nem på 5' er en nyhed i sortimentet. Du kan vælge mellem fem retter, du kan tilføje til måltidskassen. Disse retter forbereder du på fem til ti minutter – derefter er det bare at stege, koge eller varme maden i ovnen.

• Vi har allerede konceptet Hurtig med god hverdagsmad, som du også hurtigt kan lave med færre ingredienser og smarte genveje.

• Høj grad af valgfrihed! Hver uge kan du vælge mellem 60 retter og sammensætte din egen kasse – på den måde kan du skræddersy en menu, som passer til netop din familie.