Nem mad til mange gæster

Sådan laver du nem mad til mange gæster

At lave aftensmad til et større selskab kan være noget af en udfordring og kræve en del planlægning. Heldigvis er der mange tips og tricks, der gør det nemmere for dig at tilberede en velsmagende middag til mange gæster.

Når du får uventet besøg

En situation, der nogle gange kan opstå er, at du får uventet besøg. Du har måske planlagt aftensmad til fire personer, men får pludselig et par ekstra gæster med til bord. Det kan være, at et vennebesøg trækker ud eller at børnene spontant har taget legekammerater med hjem. Hvis du allerede har købt ind og måske endda allerede er gået igang med madlavningen, når de sultne gæster melder sin ankomst, kan du med fordel supplere med noget andet, så maden rækker til flere. Mange retter, såsom hakket kød, kan suppleres med bønner eller kikærter og kan toppes med ekstra grøntsager som peberfrugt, squash eller revne gulerødder. En anden ide er at supplere retten med pasta, ris og lignende ingredienser, der mætter godt og som har en kort tilberedningstid.

Forbered nem mad til mange gæster

Hvis du har god tid kan du med fordel forberede dele af middagen dagen før, du får gæster. Lav en tærte, en fyldig salat eller en lækker gryderet, der holder sig godt til næste dag. Så skal du ikke lave så meget mad den dag, du får gæster. Du behøver måske ikke engang at varme retterne op. En tærte for eksempel kan nemlig både spises kold og varm. Et andet tip til at spare tid på madlavningen er at kigge i din fryser. Har du måske noget, som du nemt kan tage op dagen før og blot varme op på dagen? At have flere forskellige ting på bordet er praktisk, hvis du ønsker, at alle skal kunne spise sig mætte og finde noget, de kan lide.

Har du lidt højere ambitionsniveauer, er der mange spændende retter, som du kan servere for dine gæster. Her er nogle bud på nem mad til mange gæster, der kan serveres på ca. 30 minutter:

Se flere opskrifter
Nem mad til mange gæster

En nem buffet

Hvis du får mange gæster på besøg, kan det være en god ide at lave en buffet. På den måde kommer der en masse forskelligt på bordet, og du kan sørge for, at der er noget for enhver smag. Så kan gæsterne nemlig helt selv vælge, hvad de vil have på deres tallerken. Ved at lave lidt forskelligt sikrer du også, at gæster med særlige madpræferencer eller allergener kan finde noget, som passer til dem.

Det er helt op til dig, hvad der skal i buffeten. Her er nogle nemme eksempler på retter, som du kan have med:

  • Stegte grøntsager i sæson
  • Brød med pålæg
  • Tærte
  • Pastasalat
  • Kartoffelsalat
  • Kartoffelmos
  • Risotto
  • Kød i skiver
  • Bacon
  • Sovs

Hos RetNemt er der masser af inpsiration at hente til nem og velsmagende aftensmad. Med vores store udvalg af spændende opskrifter kan du hver uge sætte lækker gæstemad på bordet, der vil imponere både familie og venner.

Få mere inspiration