Nem vegetarisk mad

Inspiration og tips til nem vegetarmad

At spise vegetarisk mad er godt for både sundheden og for miljøet. Mangler du inspiration til nem vegetarmad, der indeholder alle de næringsstoffer, du har brug for? Så er du kommet til det helt rette sted. Her får du fem tips til nem vegetarisk aftensmad.

Nem vegetarisk aftensmad

Der er forskel på, hvor meget vegetarisk mad fylder i kosten hos den enkelte. Mens nogle spiser kødfri 1-2 dage om ugen, har andre valgt en kost helt uden kød. Uanset dine præferencer kan du finder masser af spændende opskrifter på nem vegetarmad, der vil vække begejstring hos både vegetarer og inkarnerede kødspisere. Uden kød i maden er det vigtigt at have tilstrækkeligt med proteiner. Derfor indeholder de fleste vegetariske retter ofte linser, bønner kikærter eller edamamebønner, der alle er rige på proteiner. Generelt er bælgfrugter et super godt alternativ til kød. De fylder godt i maven og giver rig mulighed for variation i de forskellige vegetarretter.

Hvis du vil prøve kræfter med lækre vegetarisk mad, får du her fem bud på nem vegetarisk aftensmad.

Se alle vores vegetaropskrifter her

1. Buddha Bowl

Hvis du er nysgerrig efter nye vegetariske retter, bør du helt sikkert prøve at lave en Buddha bowl. En Buddha bowl er en vegetarisk ret bestående af små portioner af forskellige ingredienser anrettet hver for sig i en dyb skål. Retten består af en masse grønt samt protein og kulhydrater som for eksempel vildris, quinoa, bulgør, bønner eller kikærter. Du kan selv selv vælge, hvilke ingredienser du vil bruge i din bowl. Du kan for eksempel lave en bowl med avocado, ristede majs og syltede rødløg eller måske en bowl med sød kartoffelpuré, perlespelt, avocado og smilende æg. Mulighederne er mange, og du kan nemt variere retten fra gang til gang, så du kan prøve en masse forskellige kombinationer.

Nem vegetarisk mad

2. Wok og pastaretter

De fleste elsker en god wok eller pastaret. Disse retter er perfekte til at tømme køleskabet, da du ofte kan bruge de ingredienser, du allerede har liggende derhjemme i køleskabene. Retterne kan derfor nemt varieres fra gang til gang alt efter hvad du har tilgængeligt. Her er nogle opskrifter på nemme wok- og pastaretter:

Nem vegetarisk mad

3. Gryderet

I vinterhalvåret er der ikke noget som lækker og fyldig varm gryderet med saft og kraft. I stedet for kød kan du her bruge forskellige bælgfrugter til at give retten fylde. For at give retten masser af god smag kan du bruge krydderier som karry, paprika, chili og spidskommen. Server gerne med lune brød. Her er nogle bud på lækre kødfri gryderetter:

Nem vegetarisk mad

4. Pizza og burger

De velkendte aftensmadsfavoritter, som vi alle kender og elsker, kan nemt laves i vegetariske versioner. I den klassiske burger kan den klassiske bøf skiftes ud med en rødbedebøf, grøntsagsrösti eller grillost. Er du mere til lækker sprød pizza kan du med fordel toppe med kartoffel, svampe eller fennikelsalat. Kun fantasien sætter grænser!

Nem vegetarisk mad

5. Suppe

Suppe er en genial ret, fordi den er nem at lave og giver rig mulighed for variation. Mange sværger til den klassiske gulerodssuppe eller kartoffelporresuppe, serveret med rubrødscrutoner eller lune brød. Hvis du vil prøve kræfter med nogle nye suppevarianter, anbefaler vi at prøve vores opskrifter på persillerodssuppe med ostebrød, sweet potato-suppe med æble og sprøde ostebrød eller butternutgræskarsuppe. Her får de lækre smagsnuancer fra det stærke, krydrede og søde køkken. Mums!

Nem vegetarisk mad

Hos RetNemt er der masser af inspiration at hente til nem vegetatisk mad. Med vores store udvalg af spændende opskrifter kan du hver uge sætte lækker vegetarmad på bordet, der vil imponere hele familien.

Få mere inspiration til vegetarmad