Sommermiddag med gæster

Fem tips til den perfekte weekend-menu

Hverdagsmaden har du styr på med en måltidskasse fra os, men hvad med weekendens menu? Vores team af kokke har udviklet en stribe opskrifter, der passer perfekt til forårsmånederne og til en festlig aften med venner eller familie. Få alle opskrifterne her.

Sig velkommen med pink sangria

Pink Sangria
Uanset om weekenden byder på gæster, eller I bare trænger til en velsmagende drink på terrassen, er den her friske pink sangria lige sagen.

Vores menu-kok, der i parentes bemærket har deltaget i verdensmesterskaberne for cocktails, har udviklet en moderne udgave af den frugtrige, spanske klassiker. I stedet for rødvin, appelsinjuice og en masse citrusfrugter, er der brugt velsmagende grøntsager og frugter fra vores del af verden. Den pink sangria med rosévin, jordbær og rabarber er dejligt læskende på en solrig forårsdag eller en varm sommerdag.

Se den læskende sangria-opskrift

Grillede grønne og hvide asparges med delikat sennepssauce og urter

Intet signalerer dansk forår og sommer som asparges. Sæsonen for både hvide og grønne asparges er relativt kort, så det er med at smage på de sprøde, velsmagende grøntsager, mens de er i sæson. Og hvorfor ikke lave en ret med både hvide og grønne asparges?

Grillede asparges

Vores kokketeam står bag denne klassiske franske sennepssauce med kogte æg og krydderurter, der går perfekt hånd i hånd med grillede asparges. Retten fungerer fint som en velsmagende forret, eller som tilbehør til især kylling og fisk, men også rødt kød.

Find opskriften her

Frisk forårs- og sommersalat

Kokkenes kærlighed til middelhavskøkkenet skinner igennem i denne fusionssalat, der byder på friske, sprøde grøntsager fra det danske køkken kombineret med Middelhavets sunde fedtstoffer i form af olivenolie og mandler – krydret med mynte, feta og sumak.

Sommersalat
Opskrift på frisk foråssalat her

Kokkenes favoritdressinger og marinader

Grillsæsonen er oplagt til lækre marinader og dressinger. Grillet kød smager fantastisk alene, men smagen får alligevel et nøk opad, når kødet bliver marineret i en syrlig soya- og hvidløgsmarinade som den, vores kokketeam har lavet her. Marinaden kan med fordel bruges til næsten alle former for kød, der skal en tur på grillen eller steges på panden. Kødet kan marineres fra 15 min. til et døgn.

Tahin-dressing

I det mellemøstlige køkken er tahin nærmest en af basisingredienserne, og vi forstår godt hvorfor. Smagen af ristede sesamfrø – tahin - blandet med olivenolie, hvidløg og citron er da også den perfekte blanding til en lækker tahin-dressing, der kan benyttes til salater og grillede grøntsager eller som dyppelse til brød. Men hey vent, dressingen fungerer faktisk også godt til grillet kød.

Find opskrifterne her