Grillet fisk og frisk chimichurri sauce

Tag med på en lille smagsrejse til Caribien! De små østater i Caribien er aldrig langt fra vand, og fisk og skaldyr udgør af samme grund en stor bestanddel i det caribiske køkken. Begge dele bruges lystigt stegt, grillet eller i forskellige gryderetter.

Helstegt fisk er utroligt populært på de kanter, og her får du opskriften på caribisk inspireret grillet fisk og en frisk chimichurri sauce. Velbekomme!
Helstegt fisk er utroligt populært på de kanter, og her får du opskriften på caribisk inspireret grillet fisk og en frisk chimichurri sauce. Velbekomme!

Caribisk inspireret grillet fisk

Har du prøvet at grille fisk? Generelt kan man sige, at fed fisk som laks passer bedre til grill, og det er nemmere at grille en hel fisk eller tykkere fileter end mindre stykker. Et godt tip er at grille en hel, marineret fisk med skind på fx makrel, ørred eller sandart.

(4 personer)

Det skal du bruge:

 • En hel fisk som markel, ørred eller sandart
 • Til marinade: Timian, purløg, persille og koriander, olivenolie, salt og peber
 • Limesaft til at presse over fisken

Salt fisken inden stegning, det får nemlig kødet til at trække sig sammen, så fisken ikke falder så let ned i grillen. Grillen skal helst være rigtig varm, før fisken lægges på. Det gør nemlig, at fisken ikke sætter sig fast.

Lav derefter en marinade med et caribisk præg med friske krydderurter, der er populære i regionen. Bland fx timian, purløg, persille og koriander med lidt olivenolie, salt og peber.

Inden fisken marineres, lav et snit på skindsiden, så marinaden trænger godt ind. Mariner fisken, grill den og pres limesaft over.

Server evt. fisken med en frisklavet chimichurri sauce (se opskriften herunder) og grillede grøntsager med jerk-krydret smør.

Image alt text

Chimichurri

Chimichurri er en frisk sauce, der minder lidt om pesto, men uden ost og med en anelse mere syre fra eddiken. Den smager skønt af krydderurter og serveres bedst ved stuetemperatur. Lad den gerne trække minimum 30 min. før servering.

Saucen stammer oprindeligt fra Argentina, men smager fantastisk til vores caribiske retter med grillet kød og fisk.

(4 personer)

Det skal du bruge:

 • 2 dl bladpersille
 • 1 dl oregano
 • 3 fed hvidløg
 • 1 jalapeño, udstenet
 • 3 spsk. rødvinseddike
 • 1 dl god olivenolie
 • 1 stort skalotteløg, finthakket
 • Salt

Kom krydderurter, hvidløg og jalapeño i en foodprocessor og blend, til det hele er hakket fint. Hæld massen over i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser og smag til med salt.

Smag på Caribien

Det caribiske køkken er en fusion af bl.a. kreolske, indianske, afrikanske, mellemøstlige og europæiske traditioner.

Resultatet er en verden af kraftfulde smage; fra stærke saucer, fyldige krydderiblandinger og lækre marinader til eksotiske desserter med den perfekte balance af syre og sødme - og rom, naturligvis!

Til vores caribiske grill-tema har vores kokketeam udviklet en række opskrifter med inspiration fra det caribiske køkken. Prøv dem og lad dig forføre.