Smag på Caribien

CARIBISK GRILL-TEMA: Øerne i Caribien er begunstiget med smukke strande og storslået natur. Hver ø har sine kulturelle kendetegn, fordi Caribien igennem tiden har været under indflydelse af forskellige magter og kulturer.

Det fornemmer man også tydeligt i det caribiske køkken, der er en fusion af bl.a. kreolske, indianske, afrikanske, mellemøstlige og europæiske traditioner.

Resultatet er en verden af kraftfulde smage; fra stærke saucer, fyldige krydderiblandinger og lækre marinader til eksotiske desserter med den perfekte balance af syre og sødme - og rom, naturligvis!

Til vores caribiske grill-tema har vores kokketeam udviklet en række opskrifter med inspiration fra det caribiske køkken. Prøv dem og lad dig forføre.

Jerk krydder ingredienser

Rub it in - Jamaican jerk

Det caribiske køkken er kendetegnet ved brugen af krydderier og marinader. En af de mest almindelige krydderiblandinger er den jamaicanske jerk blanding. Den populære krydderiblanding findes naturligvis i mange forskellige varianter, men de mest almindelige ingredienser er bl.a. allehånde, kanel, muskatnød og chili.

Blandingen har en kraftfuld smag og fungerer godt til alle former for fisk, fjerkræ og kød, men du kan også prøve jamaicansk jerk sammen med grøntsager eller som smagsgiver til smør - find opskriften på jerk og tre slags krydret smør via linket.

Grillede avokadoer

Grillede avokadoer og grillet mango salsa

Stort set alle grøntsager kan grilles, men en af de grøntsager, der virkelig er værd at teste over gas eller kul, er avokadoen. Halver og udkern en moden avokado, pensl den med lidt olie og grill den nogle minutter på direkte varme med snitfladen nedad. Det smager fantastisk!

Server den evt. med den klassiske tomatsalsa - pico de gallo. Eller hvorfor ikke give tomatsalsaen et twist og tilsætte grillet mango? Du finder opskriften på begge salsaer i linket herunder.

Prøv de lækre salsa-oppskrifter

Caribisk inspireret grillet fisk med chimichurri sauce

Caribisk inspireret grillet fisk med chimichurri sauce

De små østater i Caribien er aldrig langt fra vand, og fisk og skaldyr udgør af samme grund en stor bestanddel i det caribiske køkken. Begge dele bruges lystigt stegt, grillet eller i forskellige gryderetter.

Helstegt fisk er utroligt populært på de kanter, og her får du opskriften på caribisk inspireret grillet fisk og en frisk chimichurri sauce. Velbekomme!

Appelsin og grillet ananas

De lækreste, grillede desserter

Intet signalerer Caribien som mørk rom og grillet frugt, og begge dele fungerer godt i både forretter, hovedretter og ikke mindst desserter.

Når det kommer til grillet frugt, er det godt at vælge lidt hårdere frugter, så de ikke smelter ned i grillen. Alle frugter med struktur som ananas, mango, nektariner og papaya er gode til grill, men i denne omgang har vores menuteam valgt at fokusere på ananas som dessert. Klik på linket og få to lækre opskrifter på grillet ananas - en med og en uden rom.