Smag på Alpernes klassikere

Tilbringer du vinterferien hjemme i år? Så tag med os på en vidunderlig smagsrejse til de sneklædte Alper. I de kommende uger dykker ned i Alpelandenes gastronomiske traditioner, så du kan nå toppen af kulinarisk nydelse. Vi har udvalgt fem klassikere, så du kan forkæle dine smagsløg med alle de bedste specialiteter fra de forskellige alpelande. Glæd dig blandt andet til velsmagende Flammkuchen, schnitzel og gullash. Perfekt til de kolde vintermåneder!

Se retterne her

Alt det bedste fra Alperne

Smag på Alpernes klassikere

Alperne har uendeligt meget at byde på. Godt skiløb, storslåede sneklædte bjerge, afterski og hyggeligt samvær med familien. Som prikken over i’et er Alperne hjemsted for en unik madkultur, der med sine unikke multinationale delikatesser byder på udsøgte smagsoplevelser. Det giver noget at se frem til efter en lang dag på ski, når den sidste lift er kørt og det langt om længe er blevet spisetid.

Heldigvis behøver du ikke drage hele vejen sydpå for at opleve Alpernes madkultur, når den er bedst. Nu finder du nemlig hele fem retter med inspiration fra Alperne på menuen. Må vi foreslå en kyllingeschnitzel med frisk kartoffelsalat, pandestegt svinenakke med aromasopprisotto eller en klassiske Flammkuchen? Giv hverdagens kost en pause, og tag med os på en fantastisk smagsrejse til Alperne, når vi i de kommende uger dykker ned i Alpelandenes bedste gastronomiske traditioner, så du kan forkæle dine og familiens smagsløg og nå toppen af kulinarisk nydelse.

RETTERNE

Kyllingeschnitzel og kartoffelsalat

Her er den klassiske schnitzel skiftet ud med en sprød og mør kyllingeschnitzel. Serveres med en frisk kartoffelsalat med æble, fennikel, citron og creme fraiche dressing.

Gullash med lune multibrød og creme frisk

Den skønne simreret med mørt oksekød og krydret sauce både smager og mætter godt, og så er den perfekt til at få varmen tilbage i kroppen efter en dag ude i vinterkulden.

Pandestegt svinenakke med risotto, sprøde grønkålschips og basiliumpesto

Retten kombinerer de bedste madtraditioner fra Tyskland og Italien og er perfekt til de kolde vintermåneder.

Flammkuchen - pizza med hvid urtesovs, bacon, løg og tomat- og ruccolasalat

Denne fransk-tyske delikatesse består af en tyndt rullet og sprød dej toppet meden lækker creme frisk blanding, bacon, løg og chiliflager.

Pizzoccheri - tagliatelle i cremet ostesovs med salvie-kartofler

Denne pastaret er en klassisk italiensk specialitet. Her kan du nyde den gode smag af tagliatelle i en cremet sauce med salvie-kartofler og savoykål.

Se retterne her

Oplev de bedste madtraditioner fra Alperne

Alperne byder på mange vidunderlige madtraditioner. Heldigvis behøver du ikke drage sydpå for at opleve Alpernes madkultur, når den er bedst. Her får du fem bud på lækre alperetter, som du selv kan lave derhjemme.

Gå til artikel