Bøf Lindstrøm med stegte kartofler og salat
40
4 dages holdbarhed

Bøf Lindstrøm med stegte kartofler og salat

En svensk klassiker, der har levet mange år i skyggen af pariserbøffen. Til de dejlige bøffer serveres både stegte kartofler, rugbrød og en enkel salat.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • mælk,
  • sennep,
  • byg,
  • rug

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Løg
1 stk
Kapers
1 spsk
Hakket oksekød
275 g
Bagekartoffel
3 stk
Hvidløg
½ fed
Rødbeder i tern
50 g
Rugbrød (har været frosset) (Byg, Rug)
2 skiver
Salatmix Toscana
100 g
Agurk
½ stk
Creme fraiche dressing (Æg, Mælk, Sennep, Laktose)
1 pose
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 602 kcal
  • Fedt 24 g
  • Kulhydrater 58 g
  • Protein 39 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Pil løg, hak fint. Dryp 1 spsk kapers af og hak groft. Rør kødet med salt og peber.
  2. Pil og pres ½ hvidløg. Bland hvidløg, rødbedetern, kapers (kan udelades) og løg i kødet. Rør godt. Sæt farsen i køleskabet.
  3. Skær kartoflerne i tern på 1x1 cm. Kog dem i rigeligt letsaltet vand 8 min. under låg.
  4. Varm ½ spsk olie op på en pande ved jævn varme. Form 2 bøffer, pres kødet lidt sammen, så det ikke går fra hinanden under stegningen. Steg bøfferne 7-8 min. på hver side. TIP: Hvis du har travlt, kan du stege kartoffelternene på en pande for sig samtidig med bøfferne.
  5. Tag bøfferne af panden, tør panden af med køkkenrulle, kom 1 tsk olie på og varm op ved jævn varme. Tør kartoffelternene i et viskestykke, kom dem på panden og steg dem sprøde og gyldne. Smag til med salt og peber.
  6. Lun bøfferne på panden inden servering. Skyl agurk og skær i tern. Hæld salaten i en skål, top med agurk og dryp dressing over. Rist rugbrødet på brødristeren. Server bøf på kartofler med salat og rugbrød.