Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
RetNemt - Special

Lakse-satayspyd med råkostsalat — jordnøddesauce og ris

(baseret på 290 kunders bedømmelse)

Ingredienser

300 g laksefilet uden skind og ben
Træspyd
1 spsk brun farin
1 fed knust hvidløg
½ tsk spidskommen
½ citron
1 tsk fiskesauce
Peanut-sauce:
½ løg
½ spsk rapsolie
50 g ristede peanuts
Ca. 1 tsk revet ingefær
½ spsk kokosmel
½ lille dåse tomatkoncentrat
½ tsk karry
2 dl vand
Salt
Råkostsalat:
1/4 - ½ spidskål
200 g gulerødder
Lime
Tilbehør
Brune ris

Ingredienser

450 g laksefilet uden skind og ben
1½ spsk brun farin
1½ fed knust hvidløg / ½ solo hvidløg
1 tsk spidskommen
3/4 citron
1½ tsk fiskesauce
Træspyd
Peanutsauce:
3/4 løg
3/4 spsk rapsolie
60 g ristede peanuts
Ca. 1½ tsk ingefær
1 spsk kokosmel
3/4 lille dåse tomatkoncentrat
1 tsk karry
3 dl vand
Salt
Råkostsalat:
½ spidskål
300 g gulerødder
Lime
Tilbehør
Brune ris

Ingredienser

600 g laksefilet uden skind og ben
2 spsk brun farin
2 fed knust hvidløg / 2/3 solo hvidløg
1½ tsk spidskommen
1 citron
2 tsk fiskesauce
Træspyd
Peanutsauce:
1 løg
1 spsk rapsolie
100 g ristede peanuts
Ca. 2 tsk ingefær
1 spsk kokosmel
1 lille dåse tomatkoncentrat
1½ tsk karry
4 dl vand
Salt
Råkostsalat:
1 spidskål
350 g gulerødder
Lime
Tilbehør
Brune ris

Tilberedning – ca. 40 min.

Fisk skal opbevares ved 2 grader.
Den skal tilberedes senest dagen efter levering eller fryses ned til den skal bruges.

  1. Kog risene i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt under låg i 18 min. Sluk for varmen og lad risene trække til resten af retten er færdig.
  2. Skær laksen i 1 cm tynde skiver. Træk forsigtigt laksen på små træspyd. Rul evt. den tynde ende sammen, inden du trækker laksen på spydet.
  3. Bland farin, presset hvidløg, spidskommen, fiskesauce og ½ spsk citronsaft sammen til en marinade, og hæld over laksen. Lad laksen marinere, mens du laver jordnøddesaucen.
  4. Pil og hak løget, og svits det i olien i en gryde. Tilsæt peanuts, revet ingefær (skræl den og riv den fint), kokosmel, tomatkoncentrat og karry. Tilsæt vand, og lad saucen koge i 15 min.
  5. Imens fjernes de yderste blade fra spidskålen, skyl den og snit den fint. Skræl gulerødderne og riv dem groft og bland dem med spidskålen. Pres saften af ½ lime over råkostsalaten og vende det godt.
  6. Blend saucen til puré, hæld den tilbage i gryden, og tilsæt saft af resten af citronen. Smag til med salt.
  7. Varm en pande op, og steg laksespydene 1 min. på hver side. Servér lakse-satay spydene med ris og råkostsalat, og brug peanutsaucen til ris, fisk og som dressing på råkosten.

Opskriften er venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk

Tilberedning – ca. 40 min.

Fisk skal opbevares ved 2 grader.
Den skal tilberedes senest dagen efter levering eller fryses ned til den skal bruges.

  1. Kog risene i 5½ dl vand tilsat ½ tsk salt under låg i 18 min. Sluk for varmen og lad risene trække til resten af retten er færdig.
  2. Skær laksen i 1 cm tynde skiver. Træk forsigtigt laksen på små træspyd. Rul evt. den tynde ende sammen, inden du trækker laksen på spydet.
  3. Bland farin, presset hvidløg, spidskommen, fiskesauce og 1 spsk citronsaft sammen til en marinade, og hæld over laksen. Lad laksen marinere, mens du laver jordnøddesaucen.
  4. Pil og hak løget, og svits det i olien i en gryde. Tilsæt peanuts, revet ingefær (skræl den og riv den fint), kokosmel, tomatkoncentrat og karry. Tilsæt vand, og lad saucen koge i 15 min.
  5. Imens fjernes de yderste blade fra spidskålen, skyl den og snit den fint. Skræl gulerødderne og riv dem groft og bland dem med spidskålen. Pres saften af 3/4 lime over råkostsalaten og vend det godt.
  6. Blend saucen til puré, hæld den tilbage i gryden, og tilsæt saft af resten af citronen. Smag til med salt.
  7. Varm en pande op, og steg laksespydene 1 min. på hver side. Servér lakse-satay spydene med ris og råkostsalat, og brug peanutsaucen til ris, fisk og som dressing på råkosten.

Opskriften er venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk

Tilberedning – ca. 40 min.

Fisk skal opbevares ved 2 grader.
Den skal tilberedes senest dagen efter levering eller fryses ned til den skal bruges.

  1. Kog risene i 7 dl vand tilsat 1 tsk salt under låg i 18 min. Sluk for varmen og lad risene trække til resten af retten er færdig.
  2. Skær laksen i 1 cm tynde skiver. Træk forsigtigt laksen på små træspyd. Rul evt. den tynde ende sammen, inden du trækker laksen på spydet.
  3. Bland farin, presset hvidløg, spidskommen, fiskesauce og 2 spsk citronsaft sammen til en marinade, og hæld over laksen. Lad laksen marinere, mens du laver jordnøddesaucen.
  4. Pil og hak løget, og svits det i olien i en gryde. Tilsæt peanuts, revet ingefær (skræl den og riv den fint), kokosmel, tomatkoncentrat og karry. Tilsæt vand, og lad saucen koge i 15 min.
    5. Imens fjernes de yderste blade fra spidskålen, skyl den og snit den fint. Skræl gulerødderne og riv dem groft og bland dem med spidskålen. Pres saften af 1 lime over råkostsalaten og vend det godt.
  5. Blend saucen til puré, hæld den tilbage i gryden, og tilsæt saft af resten af citronen. Smag til med salt.
  6. Varm en pande op, og steg laksespydene 1 min. på hver side. Servér lakse-satay spydene med ris og råkostsalat, og brug peanutsaucen til ris, fisk og som dressing på råkosten.

Opskriften er venligst udlånt af www.2gangeomugen.dk

Næringsindhold pr. person

Energi: 3300 kJ (789 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 627 150 19
Kulhydrat 1485 355 45
Fedt 1188 284 36

Er du sulten efter mere?

Aftensmad Hovedretter Hverdagsmad Opskrifter med fisk Opskrifter med laks Risretter

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu