Slip for at spekulere over aftensmaden Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren. se hvordan det virker
Slip for at spekulere over aftensmadenFå sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren. Tilmeld dig og spar 10 % Sådan virker det ✕ Slip for at finde på aftensmaden Spar tid på indkøb Få nem aftensmad Ingen binding
2 PORTIONER 3 PORTIONER 4 PORTIONER 5 dages holdbarhed 40 min. tilberedning 40 min. tilberedning 45 min. tilberedning God til grill Glutenfri 30-70 % økologisk Broccolideller med quinoa – og spidskålssalat (baseret på 87 kunders bedømmelse) Vegetar Mættende og smagfulde vegetarretter med masser af grønt og 30-70% økologi. Det skal du bruge 50 g quinoa½ broccoliDild1 skrabeæg - pasteuriseret50 g revet mozzarella½ spidskål100 g hytteost1 spsk citronsaft + skal 75 g quinoa¾ broccoliDild1½ skrabeæg - pasteuriseret75 g revet mozzarella½ spidskål150 g hytteost1½ spsk citronsaft + skal 100 g quinoa1 broccoliDild2 skrabeæg - pasteuriseret100 g revet mozzarella1 spidskål200 g hytteost2 spsk citronsaft + skal Du skal selv have: Mel, Olie, Salt, Peber ÆNDRET DEADLINE I FORBINDELSE MED BEDEDAG Har du levering søndag el. mandag (2-3 maj 2021) er din deadline fremrykket til torsdag den 29. april kl. 07. Fremgangsmåde Skyl 50 g quinoa i koldt vand, og kog den i en gryde med rigeligt vand tilsat ½ tsk salt i 12 minutter. Afdryp. Skyl imens broccoli og hak både buketter og stok fint evt. i en foodprocessor. Læg den hakkede broccoli i en skål og overhæld den med kogende vand. Lad broccolien trække ca. 5 min., og hæld derefter vandet fra evt. i en sigte. Skyl og hak dilden fint. Broccolideller med quinoa: Bland broccoli og halvdelen af den hakkede dild, æg, kogt quinoa, 50 g mozzarella og 3-4 spsk. hvedemel sammen i en skål, og krydr med 1 tsk salt og ½ tsk peber. Blend den med en stavblender eller i en foodprocessor. Tilsæt evt. mere hvedemel eller lidt vand til blandingen, så den hænger sammen og kan formes til deller. Form flade frikadeller af broccolifarsen med en ske, og steg dem gyldne i olie på en varm pande ca. 3-4 minutter på hver side. Spidskålssalat: Fjern det yderste blad fra spidskålen, skyl og snit den fint. Rør 100 g hytteost, 1 spsk. citronsaft og resten af den finthakkede dild sammen og smag til med salt og peber. Vend hytteostdressingen sammen med spidskål og riv lidt citronskal på toppen. Servér salaten til broccolidellerne. Skyl 75 g quinoa i koldt vand, og kog den i en gryde med rigeligt vand tilsat ½ tsk salt i 12 minutter. Afdryp. Skyl imens broccoli, og hak ¾ broccoli både buketter og stok fint evt. i en foodprocessor. Læg den hakkede broccoli i en skål og overhæld den med kogende vand. Lad broccolien trække ca. 5 min. og hæld derefter vandet fra evt. i en sigte. Skyl og hak dilden fint. Broccolideller med quinoa: Bland broccoli, halvdelen af den hakkede dild, 1½ æg, kogt quinoa, 75 g mozzarella og 5-6 spsk. hvedemel sammen i en skål, og krydr med 1½ tsk. salt og ½ tsk. peber. Blend den med en stavblender eller i en foodprocessor. Tilsæt evt. mere hvedemel eller lidt vand til blandingen, så den hænger sammen og kan formes til deller. Form flade frikadeller af broccolifarsen med en ske, og steg dem gyldne i olie på en varm pande ca. 3-4 minutter på hver side. Spidskålssalat: Fjern det yderste blad fra spidskålen, skyl og snit den fint. Rør 150 g hytteost, 1½ spsk. citronsaft og resten af den finthakkede dild sammen, og smag til med salt og peber. Vend hytteostdressingen sammen med spidskål og riv lidt citronskal på toppen. Servér salaten til broccolidellerne. Skyl 100 g quinoa i koldt vand, og kog den i en gryde med rigeligt vand tilsat ½ tsk salt i 12 minutter. Afdryp. Skyl imens broccoli, og hak både buketter og stok fint evt. i en foodprocessor. Læg den hakkede broccoli i en skål, og overhæld den med kogende vand. Lad broccolien trække ca. 5 min., og hæld derefter vandet fra evt. i en sigte. Skyl og hak dilden fint. Broccolideller med quinoa: Bland broccoli, halvdelen af den hakkede dild, æg, kogt quinoa, 100 g mozzarella og 6-8 spsk hvedemel sammen i en skål, og krydr med 1½ tsk. salt og ½ tsk. peber. Blend den med en stavblender eller i en foodprocessor. Tilsæt evt. mere hvedemel eller lidt vand til blandingen, så den hænger sammen og kan formes til deller. Form flade frikadeller af broccolifarsen med en ske, og steg dem gyldne i olie på en varm pande. Ca. 3-4 minutter på hver side. Spidskålssalat: Fjern det yderste blad fra spidskålen, skyl og snit den fint. Rør 200 g hytteost, 2 spsk. citronsaft og resten af den finthakkede dild sammen, og smag til med salt og peber. Vend hytteostdressingen sammen med spidskål og riv lidt citronskal på toppen. Servér salaten til broccolidellerne. Næringsværdi Energi pr. portion: 1738 kJ / 415 kcal Pr. 100 g: 446 kJ / 106 kcal Indhold pr. portion pr. 100 g Fedt 15,8 g 4,1 g heraf mættede fedtsyrer 7,8 g 2,0 g Kulhydrat 34,3 g 8,8 g heraf sukkerarter 12,7 g 3,3 g Protein 33,5 g 8,6 g Salt 2,3 g 0,6 g Kostfibre 8,0 g 2,1 g ALLERGENER Mælk Er du sulten efter mere? Aftensmad Frikadeller Hovedretter Hverdagsmad Opskrifter med spidskål Se opskriften i en printvenlig udgave