Flanksteak med bagte rødder og sød kartoffelcreme
40
5 dages holdbarhed

Flanksteak med bagte rødder og sød kartoffelcreme

Lækker rosmarin krydret flanksteak serveret med rødder bagt med krydderurter, ristede kikærter og en creme lavet på søde kartofler. MUMS!

Ingredienser

Allergener
  • Selleri

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Gulerod
200 g
Pastinak/persillerod
200 g
Paprika
3 tsk
Rosmarin
2 tsk
Søde kartofler
300 g
Grøntsagsbouillon (Selleri)
½ terning
Spidskommen
1 tsk
Kikærter
120 g
Flanksteak
300 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 540 kcal
  • Fedt 16 g
  • Kulhydrater 55 g
  • Protein 45 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skræl alle rødderne og halver dem på langs, skær den tykke del igennem en gang mere. Krydr med 1 tsk salt, ½ tsk peber, 1 tsk paprika og 1 tsk rosmarin, vend dem i lidt olie og bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag rødderne sprøde ved 220°C 18-20 min.
  2. Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i vand ca. 12 min., stik i dem med en skarp kniv eller en kødnål, de skal være helt bløde. Kog 2 dl vand til bouillonen og opløs ½ terning i 2 dl.
  3. Sød kartoffelcreme: Hæld vandet fra kartoflerne, tilsæt 2 dl bouillon og blend til creme med en stavblender, eller mos det med et piskeris. Smag til med 1 tsk paprika, ½ tsk spidskommen, salt og peber.
  4. Varm lidt olie godt op på en pande. Rist 120 g kikærter i olie ved høj varme sammen med 1 tsk paprika og ½ tsk spidskommen, lidt salt og peber. Sæt til side og hold dem lune. Brug panden til kødet uden at vaske den af.
  5. Krydr kødet med 1 tsk rosmarin, salt og peber. Brun hurtigt kødet i lidt olie på begge sider ved høj varme og steg det ca. 5-6 min. på hver side afhængig af tykkelse, skru lidt ned for varmen undervejs.
  6. Skær kødet i skiver på tværs af kødtrådene og anret på en bund af sød kartoffelcreme. Drys med kikærter og server med bagte rødder.