Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
GæsteRet

GRILL - Oksesteak med svampe i sherrysauce — og sprøde kartofler

(baseret på 524 kunders bedømmelse)

Ingredienser

Kartofler:
3 bagekartofler
2 tsk salt
¾ l vand
2 tsk olie
½ tsk tørret rosmarin
Svampe:
250 g svampemix (champignoner/østershatte)
1 fed hvidløg / ⅓ solo hvidløg
1 skalotteløg
1 tsk tørret rosmarin
Sauce:
1 dl vand
1 dl sherry 
½ oksebouillonterning
1 spsk tomatpuré
¼ tsk tørret rosmarin
1 spsk saucejævner
Kød:
2 stk striploin okse-steaks à ca. 150 g
Persille

Ingredienser

Kartofler:
4 bagekartofler
3 tsk salt
1 l vand
3 tsk olie
¾ tsk tørret rosmarin
Svampe:
375 g svampemix (champignoner/østershatte)
1½ fed hvidløg / ½ solo hvidløg
1½ skalotteløg
1½ tsk tørret rosmarin
Sauce:
1½ dl vand
1½ dl sherry
1 oksebouillonterning
1½ spsk tomatpuré
½ tsk tørret rosmarin
1½ spsk saucejævner
Kød:
3 stk striploin okse-steaks à ca. 150 g
Persille

Ingredienser

Kartofler:
5 bagekartofler
4 tsk salt
1-1½ l vand
1 spsk olie
1 tsk tørret rosmarin
Svampe:
450 g svampemix (champignoner/østershatte)
2 fed hvidløg / ⅔ solo hvidløg
2 skalotteløg
2 tsk tørret rosmarin
Sauce:
2 dl vand
2 dl sherry 
1 oksebouillonterning 
2 spsk tomatpuré
½ tsk tørret rosmarin
2 spsk saucejævner til brun sauce
Kød:
4 stk oksestriploin-steaks à ca. 150 g
Persille

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Tænd grillen eller forvarm ovnen til 225 grader. Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Skræl kartoflerne og skær dem i 2x2 cm tern. Kom kartoflerne i det kogende vand og lad dem koge under låg i ca. 6 min. Hæl efterfølgende vandet fra.
  2. Læg kartoflerne på bageplade med bagepapir og vend med olie. Stil dem i den øverste del af ovnen og lad dem stege i ca. 15 min. De skal være gyldne og sprøde. Drys med salt, peber og ½ tsk rosmarin (husk at gemme resten af rosmarinen til saucen).
  3. TIP til grill: Læg kartoflerne i en foliebakke og vend i olie og sæt dem på grillen på indirekte varme. Følg resten af opskriften på kartofler. 
  4. Rens svampene (mens kartoflerne steges i ovnen/grill) og skær dem i mindre stykker. Hak hvidløg og skalotteløg fint.
  5. Rør alle ingredienserne til saucen sammen.
  6. Tør kødet godt af med køkkenrulle og pensl det på begge sider med olie. Varm en stegepande op, så den er varm og steg bøfferne 2-4 min. på hver side. Eller grill bøfferne på direkte varme efter samme anvisning som pande. Drys med salt og peber undervejs.
  7. Læg bøfferne i et dybt fad og dæk med alu-folie. Hæld svampene, løg og rosmarin på panden og svits i 1 minut. Tilsæt den sammenrørte sauce. Bring den i kog og lad den koge i ca. 3 min. Juster smagen med salt og peber. Hæld saucen over kødet og drys med plukket persille inden servering.

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Tænd grillen eller forvarm ovnen til 225 grader. Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Skræl kartoflerne og skær dem i 2x2 cm tern. Kom kartoflerne i det kogende vand og lad dem koge under låg i ca. 6 min. Hæl efterfølgende vandet fra.
  2. Læg kartoflerne på bageplade med bagepapir og vend med olien. Stil dem i den øverste del af ovnen og lad dem stege i ca. 15 min. De skal være gyldne og sprøde. Drys med salt, peber og ½ tsk rosmarin (husk at gemme resten af rosmarinen til saucen).
  3. TIP til grill: Læg kartoflerne i en foliebakke og vend i olie og sæt dem på grillen på indirekte varme. Følg resten af opskriften på kartofler.
  4. Rens svampene (mens kartoflerne steges i ovnen/grill) og skær dem i mindre stykker. Hak hvidløg og skalotteløg fint.
  5. Rør alle ingredienserne til saucen sammen.
  6. Tør kødet godt af med køkkenrulle og pensl det på begge sider med olie. Varm en stegepande op, så den er varm og steg bøfferne 2-4 min. på hver side. Eller grill bøfferne på direkte varme efter samme anvisning som pande. Drys med salt og peber undervejs.
  7. Læg bøfferne i et dybt fad og dæk med alu-folie. Hæld svampene, løg og rosmarin på panden og svits i 1 minut. Tilsæt den sammenrørte sauce. Bring den i kog og lad den koge i ca. 3 min. Juster smagen med salt og peber. Hæld saucen over kødet og drys med plukket persille inden servering.

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Tænd grillen eller forvarm ovnen til 225 grader. Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Skræl kartoflerne og skær dem i 2x2 cm tern. Kom kartoflerne i det kogende vand og lad dem koge under låg i ca. 6 min. Hæl efterfølgende vandet fra.
  2. Læg kartoflerne på bageplade med bagepapir og vend med olien. Stil dem i den øverste del af ovnen og lad dem stege i ca. 15 min. De skal være gyldne og sprøde. Drys med salt, peber og ½ tsk rosmarin (husk at gemme resten af rosmarinen til saucen).
  3. TIP til grill: Læg kartoflerne i en foliebakke og vend i olie og sæt dem på grillen på indirekte varme. Følg resten af opskriften på kartofler.
  4. Rens svampene (mens kartoflerne steges i ovnen/grill) og skær dem i mindre stykker. Hak hvidløg og skalotteløg fint.
  5. Rør alle ingredienserne til saucen sammen.
  6. Tør kødet godt af med køkkenrulle og pensl det på begge sider med olie. Varm en stegepande op, så den er varm og steg bøfferne 2-4 min. på hver side. Eller grill bøfferne på direkte varme efter samme anvisning som pande. Drys med salt og peber undervejs.
  7. Læg bøfferne i et dybt fad og dæk med alu-folie. Hæld svampene, løg og rosmarin på panden og svits i 1 minut. Tilsæt den sammenrørte sauce. Bring den i kog og lad den koge i ca. 3 min. Juster smagen med salt og peber. Hæld saucen over kødet og drys med plukket persille inden servering.

Næringsindhold pr. person

Energi: 2787 kJ (666 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 745 178 27
Kulhydrat 1451 347 52
Fedt 591 141 21

Er du sulten efter mere?

Aftensmad Grillretter Hovedretter Hverdagsmad Sommerretter

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu