Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Kvalitetsvin

3 skønne vine fra Rioja Alavesa i Spanien

Ingredienser

3 gode flasker vin fra huset Hermanos Pasqual Miguel

I vores nye lokale samarbejde, har vi allieret os med Barbera Vinimport, som selv importerer og forhandler sine vine. Vinene fra denne lille Rioja vinbonde er ved smagninger så gode, at man ikke kan modstå at tage dem med hjem.

Området og Producenten: Rioja (Alavesa) har igennem tiden haft et både godt og dårligt ry. Tilbage i 1980´erne var det netop vine fra Rioja, som var de mest solgte i Danmark, og især de lidt billigere supermarkedsproducenter har ”snydt” ved at tilføre træspåner i fadene, så de smagte af en meget længere lagring, hvilket har givet ret blandede tilbagemeldinger. Dette er man heldigvis senere kommet meget efter. I Rioja laves næsten alle røde vine med hovedvægt på Tempranillo-druen, og kendes på styrke og kraft og med noter af tobak, læder og egetræsfade.

Rioja Alavesa er hjemsted for de fleste topproducenter fra Rioja og er derfor blevet betegnelsen for et bedre område, som tilhører Rioja DOC. Vinene er typisk en anelse mere frugtrige og har et bedre lagringspotentiale, da druerne typisk er dyrket på bakker 500-1200 meter over havet, som giver god nedkøling af druerne om natten. I smagen udtrykkes dette ved god harmoni og faste men bløde tanniner og en rigtig god lagringsvinding, som betyder at vinene kan gemmes.

Hermanos Pasqual Miguel er 3. generations vinbonde og har i nyere tid moderniseret deres kældre og produktionsudstyr. Deres vine er kendte ved at have en god tyngde og et nærmest klinisk rent udtryk.

Tilberedning

Den hvide: Vinen er lavet 100% på hvide Tempranillo druer og er en stolt og syreholdig vin med tydelige noter af grønne æbler og syrlige grapefrugter i næsen. Vinen er særdeles indbydende og i munden optræder vinen med både fedme og syre, som gør den både tør men behagelig. Vinen kan godt drikkes som aperitif eller et glas i utide, men vil især gøre sig godt, serveret til fed fisk som f.eks laks eller en godt krydret kalkun eller kyllingeret. Der er virkelig meget vin for pengene her.

HPM yound red Rioja DOC:  Som et meget positivt indslag til de meget kraftige fadlagrede Rioja vine er der mange vinbønder,  der nu laver unge vine under navnet Joven(a) som betyder ung. Dette betyder i basis, at vinstokkene endnu ikke er fuldt modnede til at give det optimale udbytte, men giver også en lidt lettere vin, der for mange virker meget mere overkommelig. Denne vin fra HPM er lavet på 90% Tempranillo druer fra ca. 25 år gamle vinstokke og tilsmagt med 10% grønne Viura-druer, som giver vinen en anelse lettere strejf og krydrer med noter af modne hindbær. Vinen er især velegnet til meget krydrede retter, med meget smag, hvor vinens lette natur og faste bid, går godt i hånd med krydringen af maden.

Crianza: Betegnelsen Crianza er mest kendt fra Rioja, hvor vinene er inddelt efter hvor lang tid de har ligget på fad. Ordet Crianza, betyder avl og forstås ved at vinen opfostres som vinbondens hovedprodukt. Denne Crianza er lavet er lavet 100% på Tempranillo druer, og har været lagret 3 år på fade, og 10 måneder på flaske, før den bliver frigivet til salg. Vinen optræder med tydelige noter af modne kirsebær i duften og ikke overraskende genkendes dette også i smagen, som også byder på krydrede noter af kaffe, tobak og egetræ. Gardinerne er fløjlsbløde og vidner om kvalitet og smagen er vedvarende og har en perfekt balance mellem syrlighed og tørhed. Vinen er et suverænt valg til retter med and, vildt og til et godt stykke oksekød samt til kraftige oste. Her er rigtig meget vin for pengene.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu