Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
SmageKasse - basis

Smagekasse - 6 flasker kvalitetsvin fra Somontano, Spanien — 6 flasker topvin fra Val d'Alferche, Katalonine, Spanien

Ingredienser

6 flasker kvalitetsvin, fra huset Val d´Alferche - 3 forskellige

Vi har allieret os med Barbera Vinimport, som selv importerer og forhandler sine vine. Selvom Barbera vinimport har speciale i italienske vine, var vinene fra denne lille Katalonske vinbonde, så gode at man ikke kunne modstå at tage dem hjem. Den lille producent laver kun de 3 varianter, og alle er lavet 100 % på franske druer.

Området og Producenten: Val d'Alferche er en lille dal i den smukke spanske vinregion Somontano lige syd for Pyrenæerne. Her frembringes vine med lidenskab og intensitet, der udtrykker regionens karakter. D.O. Somontano er anerkendelsen for områdets kvalitet. Vingården Val d'Alferche er blandt de mindste, men også blandt de bedste, når man måler på pris og kvalitet. Man producerer de 3 vine: En hvid Chardonnay og 2 røde henholdsvis en ren Syrah og en Crianza med Merlot, Cabernet-Sauvignon og Syrah. Klimaet er en blanding af middelhavs- og fastlandsklima. Stærk regn og sne om foråret, varme og tørre somre og kolde og tågede vintre. Jordbunden er rig på kalk og giver mulighed for den optimale vandgennemtrængning til rødderne. Der er blevet dyrket vin i området siden oldtiden og vindyrkning har haft stor indflydelse på områdets økonomi og udvikling.

Tilberedning

Den hvide Chardonnay årgang 2015: En rank og stolt vin men gode blomsterrige noter, god fedme, lidt flintestens præget næse og en god balance. Vinen kan på mange måder sammenlignes med en Bourgogne, da den både bærer præg af fedme, struktur og mineralitet. Der er tale om vin af høj kvalitet, til meget rimelige penge. Vinen egner sig fortræffeligt til fisk&skaldyr samt lette retter med kylling.

Syrah årgang 2014:  Vinen blev ved blindsmagning og ikke overraskende, forvekslet med en meget dyrere vin (Cote-Rotié, Hermitage) fra den nordlige del af Rhône-dalen, hvor man altid laver vine 100% på Syrah. Som i Rhône, dyrkes vinstokkene på stejle skråninger og høstes ved brug af heste med kærer, og kun ved håndkraft. I glasset optræder vinen tydeligt som kvalitetsvin, med silkebløde og meget tykke gardiner og både i smagen og i duften, byder vinen på noter af kaffe, chokolade, tobak og søde blommer. Her er topkvalitet i glasset. Vinen egner sig fortræffeligt både til mørkt kød, lam, oste og simreretter, men er også et godt glas i tide/utide.

Crianza årgang 2016: Betegnelsen Crianza er vel nok mest kendt fra Rioja, hvor vinene er inddelt efter hvor lang tid de har ligget på fad. Ordet Crianza, betyder avl, og forstås ved at vinen opfostres som vinbondens hovedprodukt. Denne vin kan igen sammenlignes med kendte franske vine, fra det sydlige Bordeaux med flest referencer til Pomerol og St. Emilion. Vinen er lavet på Merlot som hoveddrue, tilsmagt med Cabernet Sauvignon for at skabe balance og Syrah for at skabe blødhed. Vinen har et fortræffeligt udtryk, og i duften møder man noter af kaffe, chokolade og brombær. Perfekt til rødt oksekød, vildt, og kraftige simreretter.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu