Sprødpaneret sej med råkostsalat, sesamdip og groft brød
35
2 dages holdbarhed

Sprødpaneret sej med råkostsalat, sesamdip og groft brød

Lækker sprødstegt fisk i spændende panering serveret med en frisk råkostsalat, dip med sesam og lunt brød. En ret for hele familien.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • æg,
  • gluten,
  • fisk,
  • soja,
  • mælk,
  • sesamfrø,
  • byg,
  • hvede,
  • rug

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Gulerod
200 g
Kinaradise
⅓ stykke
Æble
1 stk
Appelsin
⅔ stk
Sesamsauce (Æg, Gluten, Fisk, Soja, Sesamfrø)
1 spsk
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
1 dl
Sesamfrø (Sesamfrø)
2 spsk
Birkes
1 spsk
Kokosmel
30 g
Pasteuriseret æg (Æg)
½ bæger
Mørksejfilet (Fisk)
275 g
Burgerbolle (Æg, Mælk, Byg, Hvede, Rug, Laktose)
2 stk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 789 kcal
  • Fedt 35 g
  • Kulhydrater 78 g
  • Protein 41 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

Tip fra kokken:

Opbevar fisk ved 2 grader. Tilbered senest dagen efter levering.

  1. Skræl og riv gulerødder og kinaradise og læg i en skål. Skyl æble, fjern kernehus og skær det i små tern og kom i råkosten. Riv skal og pres saft af ½ appelsin over råkosten. Bland det godt.
  2. Sesamdip: Rør 1 spsk sesamsauce, 1 dl creme frisk og 1 spsk appelsinsaft sammen i en lille skål og smag til med lidt salt og peber.
  3. Bland 2 spsk sesamfrø, 1 spsk birkes, 1 spsk kokosmel, ½ tsk salt og peber til panering til fisken på en tallerken. Hæld ægget ud i en dyb tallerken. Del fisken i 2 stykker og vend dem først i æg og dernæst i paneringen.
  4. Kom olie på en pande og steg fisken på begge sider i ca. 5 min. ved høj varme, så de bliver sprøde, skru ned de sidste minutter.
  5. Lun brødet på brødristeren.
  6. Vend ½ dl kokosmel i råkosten samt 1 spsk olie, lidt salt og peber. Vend det godt rundt og lad det stå indtil servering.
  7. Server den stegte fisk med sesamdip, råkostsalat og lunt brød.