Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Vegetar

Blomkålsgratin og sprød salat — med hasselnøddeflager

(baseret på 20 kunders bedømmelse)

Ingredienser

1 blomkålshoved
1 bg hytteost
2 æg
1/4 tsk stødt muskatnød
1 tsk salt og ½ tsk peber
Rasp
Smør/olie til formen
Salat:
Hasselnøddeflager
Salat
2 spsk. citrusvinaigrette

Ingredienser

1½ blomkålshoved
300 g hytteost
3 æg
1/2 tsk stødt muskatnød
1 tsk salt og ½ tsk peber
Rasp
Smør/olie til formen
Salat:
Hasselnøddeflager
Salat
3 spsk. citrusvinaigrette

Ingredienser

2 blomkålshoveder
400 g hytteost
4 æg
1/2 tsk stødt muskatnød
2 tsk salt og 1 tsk peber
Rasp
Smør/olie til formen
Salat:
Hasselnøddeflager
Salat
4 spsk. citrusvinaigrette

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Del blomkålen i mindre buketter og kog dem i ca. 7 min. dækket med vand tilsat ½ tsk salt til de er møre. Gem 2 dl kogevand.
  2. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  3. Smør et ildfast fad på ca. 20x20 cm med smør eller olie og fordel ca. halvdelen af raspen rundt i fadet, så det nogenlunde dækker både bund og sider.
  4. Fordel halvdelen af de kogte blomkålsbuketter uden væde i det smurte fad. Blend resten af blomkålen med 2 dl af kogevandet med en stavblender eller mos med en gaffel.
  5. Rør hytteosten i den blendede blomkål sammen med muskatnød, salt og peber.
  6. Del æg i blommer og hvider. Rør blommerne i blomkålsblandingen.
  7. Pisk hviderne stive og vend dem i blandingen.
  8. Hæld blandingen over blomkålsbuketterne i fadet og drys med resten af raspen.
  9. Bag gratinen i ovnen i ca. 25 minutter. Stik i den med en kødnål eller en skarp kniv for at tjekke at den er gennembagt.
  10. Mens gratinen er i ovnen skylles salaten og brækkes i grove stykker som lægges i en skål. Rist hasselnøddeflagerne på en varm pande til de får lidt farve. Hold øje da det går hurtigt. Lad dem køle af.
  11. Dryp citrusvinaigretten over salaten, drys med hasselnødder og server den til den varme gratin.

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Del blomkålen i mindre buketter og kog dem i ca. 7 min. dækket med vand tilsat ½ tsk salt til de er møre. Gem 3 dl kogevand.
  2. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  3. Smør et ildfast fad på ca. 25x30 cm med smør eller olie og fordel ca. halvdelen af raspen rundt i fadet, så det nogenlunde dækker både bund og sider.
  4. Fordel halvdelen af de kogte blomkålsbuketter uden væde i det smurte fad. Blend resten af blomkålen med 3 dl af kogevandet med en stavblender eller mos med en gaffel.
  5. Rør hytteosten i den blendede blomkål sammen med muskatnød, salt og peber.
  6. Del æg i blommer og hvider. Rør blommerne i blomkålsblandingen.
  7. Pisk hviderne stive og vend dem i blandingen.
  8. Hæld blandingen over blomkålsbuketterne i fadet og drys med resten af raspen.
  9. Bag gratinen i ovnen i ca. 25 minutter. Stik i den med en kødnål eller en skarp kniv for at tjekke at den er gennembagt.
  10. Mens gratinen er i ovnen skylles salaten og brækkes i grove stykker som lægges i en skål. Rist hasselnøddeflagerne på en varm pande til de får lidt farve. Hold øje da det går hurtigt. Lad dem køle af.
  11. Dryp citrusvinaigretten over salaten, drys med hasselnødder og server den til den varme gratin.

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Del blomkålen i mindre buketter og kog dem i ca. 7 min. dækket med vand tilsat 1 tsk salt til de er møre. Gem 4 dl kogevand.
  2. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  3. Smør et ildfast fad på ca. 30x35 cm med smør eller olie og fordel ca. halvdelen af raspen rundt i fadet, så det nogenlunde dækker både bund og sider.
  4. Fordel halvdelen af de kogte blomkålsbuketter uden væde i det smurte fad. Blend resten af blomkålen med 4 dl af kogevandet med en stavblender eller mos med en gaffel.
  5. Rør hytteosten i den blendede blomkål sammen med muskatnød, salt og peber.
  6. Del æg i blommer og hvider. Rør blommerne i blomkålsblandingen.
  7. Pisk hviderne stive og vend dem i blandingen.
  8. Hæld blandingen over blomkålsbuketterne i fadet og drys med resten af raspen.
  9. Bag gratinen i ovnen i ca. 25 minutter. Stik i den med en kødnål eller en skarp kniv for at tjekke at den er gennembagt.
  10. Mens gratinen er i ovnen skylles salaten og brækkes i grove stykker som lægges i en skål. Rist hasselnøddeflagerne på en varm pande til de får lidt farve. Hold øje da det går hurtigt. Lad dem køle af.
  11. Dryp citrusvinaigretten over salaten, drys med hasselnødder og server den til den varme gratin.

Er du sulten efter mere?

Aftensmad Hovedretter Hverdagsmad Ovnretter Vegetar-opskrifter

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu