Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Vegetar

Grøn perlespeltotto med sprød kålsalat — og braiseret fennikel

(baseret på 8 kunders bedømmelse)

Ingredienser

175 g perlespelt
1 spsk olie
1 løg
2/3 solo / 2 fed hvidløg
Grøntsagsbouillon (2 terninger + 8 dl kogende vand)
100 g friskost med tomat&oregano
40 g revet parmesanost
½ citron - skal + saft
75 g spinat
Peber
Sprød kålsalat:
100 g kålmix – skyllet klar til brug
1 spsk olie
½ spsk citronsaft
Salt
Braiseret fennikel:
½ fennikel
Olie
1 dl bouillon

Ingredienser

260 g perlespelt
1 ½ spsk olie
1 ½ løg
1 solo / 3 fed hvidløg
Grøntsagsbouillon (3 terninger + 1,2 L kogende vand)
150 g friskost med tomat&oregano
40 g revet parmesanost
3/4 citron - skal + saft
100 g spinat
Peber
Sprød kålsalat:
150 g kålmix – skyllet klar til brug
1 ½ spsk olie
3/4 spsk citronsaft
Salt
Braiseret fennikel:
1 fennikel
Olie
1,5 dl bouillon

Ingredienser

350 g perlespelt
2 spsk olie
2 løg
1½ solo / 4 fed hvidløg
Grøntsagsbouillon (4 terninger + 1,6 L kogende vand)
200 g friskost med tomat&oregano
80 g revet parmesanost
1 citron - skal + saft
125 g spinat
Peber
Sprød kålsalat:
200 g kålmix – skyllet klar til brug
2 spsk olie
1 spsk citronsaft
Salt
Braiseret fennikel:
2 fennikel
Olie
2 dl bouillon

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Kog vand til bouillonen. Opløs bouillonterningerne i kogende vand.
    (Ca. 6 dl skal bruges til perlespeltottoen, 1 dl til den blendede spinat og 1 dl til braiseret fennikel).
  2. Pil og hak løg og hvidløg og sauter det i olie i en tykbundet gryde ca. 1 minut til det er klart uden at have taget farve. Tilsæt perlespelt, rør rundt og tilsæt halvdelen af bouillonen (3 dl). Lad det småsimre under omrøring uden låg.
  3. Tænd ovnen på 200 grader. Del fennikel i 2-4 stykker og steg dem af på en pande så de er brunet. Læg dem i et lille fad og hæld 1 dl bouillon ved. Braiser dem i ovnen indtil servering.
  4. Kom løbende bouillon i perlespelten og lad den simre i alt i ca. 20-25 min. Tjek den efter 20 minutter, den skal stadig have bid og være ret tyk.
  5. Vend kålen med olie og citronsaft samt et drys groft salt.
  6. Skyl spinaten grundigt og blend den, gerne med en stavblender eller i en minihakker med 1 dl bouillon til en ensartet grøn masse.
  7. Rør friskost, revet citronskal og saft samt parmesan i perlespelten og krydr med peber efter smag.
  8. Tag perlespeltottoen af varmen og rør spinatmassen i lidt ad gangen, pas på ottoen ikke bliver for tynd. Efter dette må den ikke koge, da den så mister sin farve.
  9. Server perlespeltottoen med den braiserede fennikel og sprøde kålsalat.

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Kog vand til bouillonen. Opløs bouillonterningerne i kogende vand.
    (Ca. 9 dl skal bruges til perlespeltottoen, 1,5 dl til den blendede spinat og 1,5 dl til braiseret fennikel).
  2. Pil og hak løg og hvidløg og sauter det i olie i en tykbundet gryde ca. 1 minut til det er klart uden at have taget farve. Tilsæt perlespelt, rør rundt og tilsæt halvdelen af bouillonen (4,5 dl). Lad det småsimre under omrøring uden låg.
  3. Tænd ovnen på 200 grader. Del fennikel i 4 stykker og steg dem af på en pande så de er brunet. Læg dem i et lille fad og hæld 1,5 dl bouillon ved. Braiser dem i ovnen indtil servering.
  4. Kom løbende bouillon i perlespelten og lad den simre i alt i ca. 20-25 min. Tjek den efter 20 minutter, den skal stadig have bid og være ret tyk.
  5. Vend kålen med olie og citronsaft samt et drys groft salt.
  6. Skyl spinaten grundigt og blend den, gerne med en stavblender eller i en minihakker med 1,5 dl bouillon til en ensartet grøn masse.
  7. Rør friskost, revet citronskal og saft samt parmesan i perlespelten og krydr med peber efter smag.
  8. Tag perlespeltottoen af varmen og rør spinatmassen i lidt ad gangen, pas på ottoen ikke bliver for tynd. Efter dette må den ikke koge, da den så mister sin farve.
  9. Server perlespeltottoen med den braiserede fennikel og sprøde kålsalat.

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Kog vand til bouillonen. Opløs bouillonterningerne i kogende vand.
    (Ca. 12 dl skal bruges til perlespeltottoen, 2 dl til den blendede spinat og 2 dl til braiseret fennikel).
  2. Pil og hak løg og hvidløg og sauter det i olie i en tykbundet gryde ca. 1 minut til det er klart uden at have taget farve. Tilsæt perlespelt, rør rundt og tilsæt halvdelen af bouillonen (6 dl). Lad det småsimre under omrøring uden låg.
  3. Tænd ovnen på 200 grader. Del hver fennikel i 4 stykker og steg dem af på en pande så de er brunet. Læg dem i et lille fad og hæld 2 dl bouillon ved. Braiser dem i ovnen indtil servering.
  4. Kom løbende bouillon i perlespelten og lad den simre i alt i ca. 20-25 min. Tjek den efter 20 minutter, den skal stadig have bid og være ret tyk.
  5. Vend kålen med olie og citronsaft samt et drys groft salt.
  6. Skyl spinaten grundigt og blend den, gerne med en stavblender eller i en minihakker med 2 dl bouillon til en ensartet grøn masse.
  7. Rør friskost, revet citronskal og saft samt parmesan i perlespelten og krydr med peber efter smag.
  8. Tag perlespeltottoen af varmen og rør spinatmassen i lidt ad gangen, pas på ottoen ikke bliver for tynd. Efter dette må den ikke koge, da den så mister sin farve.
  9. Server perlespeltottoen med den braiserede fennikel og sprøde kålsalat.

Er du sulten efter mere?

Aftensmad Hovedretter Hverdagsmad Vegetar-opskrifter

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu