Grøntsagsbiks med spejlæg og ristet rugbrød
30
Vegetar
4 dages holdbarhed

Grøntsagsbiks med spejlæg og ristet rugbrød

Biksemad med klassiske ingredienser som kartofler, løg, worcestershire sauce, spejlæg, syltede rødbeder og rugbrød - bare uden kød men med masser af ekstra grøntsager og rigtig god smag. Prøv den til en kødfri dag.

Ingredienser

Allergener
  • Æg,
  • sennep,
  • byg,
  • rug

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Gulerod
200 g
Pastinak/persillerod
300 g
Bagekartoffel
1 stk
Rødløg
1 stk
Æg (Æg)
4 stk
Rugbrød (har været frosset) (Byg, Rug)
2 skiver
Bredbladet persille
1 drys
Worcestershire sauce (Sennep)
4 spsk
Rødbeder i tern
50 g
Ketchup (Sennep)
4 tsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 597 kcal
  • Fedt 18 g
  • Kulhydrater 84 g
  • Protein 25 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Skræl gulerødder, rodfrugter og kartoffel og skær i mindre tern på ca. 1½ x 1½ cm. Pil og hak løg groft.
  2. Steg gulerod, rodfrugt og kartoffel i en stor sautérpande i olie eller smør 3 min. ved høj varme til det tager farve, skru ned til medium varme, tilsæt de hakkede løg og steg 1 minut. Læg låg på og steg videre ca. 10 min i alt, vend jævnligt i det.
  3. Smelt lidt olie eller smør på en pande og steg spejlæg ved medium varme.
  4. Rist rugbrødet på begge sider på en brødrister. Skyl og hak persillen groft.
  5. Smag grøntsagsbixen til med salt, peber og 3 spsk worcestershire/engelsk sauce, GEM resten af worcestershire/engelsk saucen og sæt på bordet til dem der vil have ekstra smag.
  6. Server biksen med persilledrys, spejlæg, rødbeder, rugbrød og ketchup.