Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
God vin

2017/2018 Valetti Chiaretto Bardolino, Veneto, Italien

Ingredienser

3 flasker Valetti – Chiaretto Bardolino rosé – Veneto – Italien                                                                     

I vores nye lokale samarbejde, har vi allieret os med Barbera Vinimport, som selv importerer og forhandler sine vine. Valetti´s Chiaretto fra Bardolino er en af hans mest solgte rosévine.

Druer: Rondinello, Corvina, Molinari og Sangiovese

Producenten: Valetti er et gammelt familieejet hus, med rødder helt tilbage til starten af det 19. århundrede. Angelo som var stifter af huset, fik tilsendt penge fra sin bror, der var emigreret til Amerika til at starte gården, så der var penge til at købe det gode landbrug nedenfor Borgo Calmasino, som ligger ud mod Gardasøens østbred.

Bedømmelse af vinen: Delikat og sprød vin med en udtalt personlighed. På tungen bryder den ind med en vibrerende friskhed, og i næsen mærkes en tydelig duft af hindbær og røde bær. Smagen er fuld af frugt og blomster og er meget let og behagelig. Med en meget begrænset syre, er denne rosé en udpræget sommerlig terrasse-rosé, som aperitif eller blot et glas i tide/utide.

Tilberedning

Veneto er mest kendt for deres Amarone vine fra Valpolicella, men har i hvert under område specialer i hver deres lokale vine, som man nok bedst kender de mousserende Prosecco fra Valdobbiadene. Chiarettoer fra Bardolino er næsten altid lavet med Valpolicella´s druer, Corvina, Rondinello og Molinari. Briser samt vandet fra søen og jordbunden gør det muligt at producere vine af meget høj kvalitet.

Vinifikation: Vinene er lavet for sig, hvor hver drue vinificeres både som rødvin, og som hvidvin. At lave hvidvin på rødvinsdruer, gøres ved at afskalle druerne inden presningen, da farvestoffet kun forekommer i drueskallerne. Herefter blandes vinene til det ønskede udtryk, både af farve og smag, og lagres i 5 måneder på ståltanke, så man får så fin og blød vin som muligt.

Chiaretto er den italienske betegnelse for Rosé vine, lavet på den franske Clairet metode, som faktisk ikke er er lavet som egentlig rosé, men lavet som hvid og rødvin, som blandes til den ønskede farve og smag.

Alkoholstyrke: 12,5 %                                               Holdbarhed: Drikkes relativt ung. Max 3 år.

Forslag til servering:  Vi anbefaler vinen til fisk, skaldyr, kylling, pasta, pizza eller til salater. Og så selvfølgelig et glas på terrassen bare som nydelse.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu