Tikkakylling med indisk tomat-kartoffelstuvning
35
4 dages holdbarhed

Tikkakylling med indisk tomat-kartoffelstuvning

En rigtig krydret indisk ret, der ikke er stærk. Serveret med papadums og en helt speciel stuvning af tomater og kartofler og naturligvis MASSER af krydderier.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • sennep

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Olie
  • Sukker

Det skal du bruge

Ingefær
15 g
Hvidløg
1 fed
Yoghurt naturel (Mælk, Laktose)
1 dl
Tikka masala krydderi
2 spsk
Citron
½ stk
Kyllingeinderfilet
300 g
Bagekartoffel
2 stk
Sennepsfrø (Sennep)
¼ tsk
Tomat
3 stk
Koriander
1 drys
Papadums
70 g
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 741 kcal
  • Fedt 20 g
  • Kulhydrater 90 g
  • Protein 51 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Marinade: Riv ingefæren fint og pres 1 fed hvidløg. Bland 1 dl yoghurt, ½ spsk ingefær, presset hvidløg, 1 spsk tikka masala (gem resten til senere), ¼ tsk salt, saft af ¼ citron (gem resten til senere) og ¾ spsk olie sammen i en skål. Del kyllingestykkerne og læg dem i marinaden og stil den i køleskabet. Tænd ovnen på 220 grader.
  2. Tomat-kartoffelstuvning: Skær ca 350 g kartofler i tern på 1½ x 1½ cm. Opvarm ¾ spsk olie i en gryde eller sauterpande ved jævn varme. Kom ¼ tsk sennepsfrø ved og steg et par sekunder til de springer rundt på panden. Kom kartoflerne i og steg dem i 6 min.
  3. Tilsæt 1 spsk tikka masala, saft af ¼ citron, ½ tsk sukker og salt til tomat-kartoffelstuvningen. Rør rundt og steg i ca. 8 min. ved medium varme.
  4. Sæt imens kyllingen på spid og læg dem på bagepapir på en bageplade. Sæt den midt i ovnen og steg dem 7-8 min. i alt. Vend dem undervejs.
  5. Skær 2-3 tomater i kvarte (resten kan bruges til pynt). Tilsæt tomaterne til tomat-kartoffelstuvningen og rør godt rundt. Lad det simre 7-8 min. til kartoflerne er møre.
  6. Til pynten skæres resten af tomaterne i kvarte og koriander hakkes fint. Pensl lidt olie på ½ pk papadums, læg dem på en rist og sæt dem øverst i ovnen i 1-2 min.