Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Vinoplevelser

2017 Il Cavaliere, Chianti Rufina, DOCG, Grati, Toscana, Italien

Ingredienser

3 flasker Il Cavaliere 2017, Chianti Rufina, DOCG, Grati, Toscana, Italien                                                                         

I vores nye lokale samarbejde, har vi allieret os med Barbera Vinimport, som selv importerer og forhandler sine vine. Denne bløde og klassiske Chianti Rufina, betragter de selv som en ideel og overkommelig vin, der både kan bruges til hverdag, weekend og selskabeligheder.

Druer: 90 % Sangiovese, 5 % Colorino, 5 % Canaiolo

Producenten: Fattorie di Galiga e Vetrice og F.ill Grati. Familieejet gård igennem generationer siden det 13. århundrede, som udover at have været med til at sikre områdets klassifikation, har moderniseret sig med tiderne. Når man forlader Firenze i østlig retning, når man efter ca. 15 km den lille by Pontassieve. Her dyrkes vin på de omkringliggende bakker, der strækker sig helt rundt til nabobyen Rufina. Grati familen ejer hele 560 hektarer, men har kun beplantet 150 hektarer til vinmarker. De resterende er fyldt med tusindvis af oliventræer, hvor de producerer olie af meget høj kvalitet. 

Bedømmelse af vinen: Vinen har en meget fin og transparent rubinrød farve, og trods den lave alkohol, trækker den fornemme gardiner på glasset. I duften finder man de klassiske toner fra sangiovese-druen, som typisk er præget af modne kirsebær, ribs og krydrede noter af vilde blomster. I smagen er der tydeligt præg af moden frugt, rank syre, og faste tanniner som gør den til en spændende vin i munden, med en behagelig og ikke for dominerende eftersmag.

Piemonte: Beliggende lige indenfor grænsen af Chianti Rufina, som er en af Toscanas 7 DOCG områder. Først i det 1700 århundrede definerede ærkehertugen af Toscana afgrænsningen af Chianti Rufina, der er en af Toscanas ældste og mest berømte DOCG områder. (Andre kendte DOCG er bl.a. Brunello di Montalcino, Vino nobile di Montepulciano og Chianti classico)

Tilberedning

Vinifikation: Druerne høstes maskinelt, men håndsorteres og presses skånsomt og gennemgår temperaturregulerede gæringsprocesser med bundfald i ståltanke, hvorefter den filtreres og modnes et par måneder i cementtanke. Herefter flaskes vinene, og lagres en måneds tid, for at stabilisere vinen, så den kan klare transporten, uden for meget tilsætning af sulfitter.

Alkoholstyrke: 12,5 %                                               Holdbarhed: 5 – 7 år (Fra produktionsår)

Forslag til servering:  Vi anbefaler vinen til alle smagsfulde retter, simreretter, kødretter eller til ost.
Vinen er ikke for tung og er derfor særdeles velegnet til selskaber eller et glas i tide/utide.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu