Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
God vin

Cascina Garitina, Barbera d'Asti, Vera 2013, Piemonte, Italien

Ingredienser

3 flasker Cascina Garitina, Barbera d´Asti, Vera 2013, Piemonte, Italien                                                                         

I vores nye lokale samarbejde, har vi allieret os med Barbera Vinimport, som selv importerer og forhandler sine vine. Barbera Vera fra Cascina Garitina har fra starten af, været Barbera Vinimport´s mest solgte Barbera, og selv kalder de vinen for en meget venlig, umiddelbar og letdrikkelig vin til de fleste lejligheder.

Druer: 100 % Barbera d´Asti

Producenten: Cascina Garitina ligger i bakkerne mellem Nizza Monferato i Castel Boglione, og har været drevet som familiegård siden begyndelsen af det 19. århundrede. Først i efter krigstiden fra 1. verdenskrig begyndte man at producere vine, og navnlig Barbera druen har gjort denne gård til en kvalitetsproducent. I dag drives gården af Gianluca Morino, som også i en årrække har været formand for områdets forening af vinproducenter, og her arbejdede han utrætteligt for at barbera fra omkring Nizza fik deres egen DOCG, som er Italiens højeste kvalitetsmærkning. Det lykkedes i 2014.

Markerne til Barbera – Vera, er beplantet imellem 1995-2000, og dyrkes efter ”lav guyot” metoden, med vertikal opbinding, og beskæring af vinstokkene, og maksimalt 5.500 vinstokke pr hektar, og med en begrænsning af udbyttet til 8 tons pr hektar. Dette højner kvaliteten i slutproduktet betragteligt.

Piemonte: Et af Italiens og derfor også verdens mest kendte vinområder, hvor Nebbiolo druen egenhændigt hersker i de store vine fra Barolo og Barbaresco. Men faktisk er Barbera den klart mest producerede drue i regionen. Der skelnes mellem Barbera d´Alba og Barbera d´Asti, som i basis er samme drue, men som optræder med en smule forskelligheder. Som navnene antyder, henleder de opmærksomheden fra området s store byer, Alba og Asti.

Tilberedning

Bedømmelse af vinen: Tæt, mørk rubinrød farve. Næsen afslører intense, rene og behagelige aromaer som starter med noter af kirsebær, blomme og violer fulgt, af duften af hindbær, granatæbler og blåbær. I munden har vinen god forbindelse med næsen, en rigtig mængde tannin alligevel afbalanceret af alkoholen, god krop, intens smag og behagelig friskhed. Eftersmagen er vedvarende med mindelser om kirsebær, blommer og hindbær.

Vinifikation: 60 % af druerne kold macereres, hvorved man skaber farve, dybde og nuancerne til vinen. Til slut hældes vinen over i ståltanke, hvor den alkoholiske og melolaktiske gæring fuldendes. De resterende 40 % af druerne behandles med kulsyremaceration, hvilket vil sige at de hele druer bliver hældt i lukkede ståltanke, hvor druerne brister ved indre gæring. Dette gøres for at give duft af brombær og hindbær.

Til slut blandes vinene i ståltanke hvor de forbliver i 4-5 måneder før aftapning direkte på flaske. Slutteligt flaskelagrer de vinen i en måned på Vingården, for at begrænse behovet for tilførte sulfitter, som man især tilsætter for at stabilisere vinen til transport.

Alkoholstyrke: 13,5 %                                               Holdbarhed: 6 – 7 år (Fra produktionsår)

Forslag til servering:  Vi anbefaler vinen til lyst kød som kalvekød og fjerkræ, lettere simreretter og ost.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu