Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Aktuel kvalitetsvin

3 flasker Gavi Bianco DOCG 2016, Piemonte, Italien

Ingredienser

3 flasker La Caplana – Gavi Bianco DOCG 2016 – Piemonte – Italien                                                         

I vores nye lokale samarbejde, har vi allieret os med Barbera Vinimport, som selv importerer og forhandler sine vine.

Druer: 100 % Cortese

Producenten: La Caplana har siden starten af det 19. århundrede været drevet som familiegård. I 1925 blev hele området som mange andre ramt af vinlusen Filossera Vasterix, og skulle derfor omplantes med podede vinstokke fra især USA. I dag er det børnebørnene Natalino og Carmen der er de stolte ejere af gården, og producerer kun 1 rød og 1 hvidvin for at holde niveauet oppe. Gården og markerne ligger højest på skråningerne, hvilket giver lidt svære arbejdsvilkår, men særlig høj kvalitet. Jordbunden er lerholdig hvid jord, som gør vinene intense, aromatiske og fyldige.

Piemonte: Selvom de nok mest kendte hvide vine fra Piemonte, er de søde og mousserende Moscato d´Asti, er denne kendte sødmefulde smag, langt fra områdets udtryk når det kommer til hvidvine. Hvidvinen Gavi laves i den sydøstlige del af Piemonte, omkring middelalderbyen af samme navn. Provinsen Alessandria er præget af stejle bakker og bjerge, og der er ikke langt til havet, hvilket bevirker kølige briser, der især skaber et velegnet klima til dyrkning af grønne druer til hvidvine. Området er kendt for at lave særdeles gode hvidvine på druen Cortese. Gavi var det første område der i 1982 fik tildelt en DOCG for deres hvide vine på 100 % Cortese druer.

Tilberedning

Bedømmelse af vinen: Gavi fra La Caplana er et friskt, let og elegant glas hvidvin, fra de høje skråninger i Gavi-området i Piemonte i Norditalien. Vinen er klar og ren, med stor struktur samt bløde omsluttende smagsoplevelser fulgt af intens duft af blomster.

Vinifikation: Som de fleste italienske hvidvine, er denne Gavi kun lagret på ståltanke, for ikke at overdøve den aromatiske smag af fadlagring. Den gennemgår først en blød presning, hvorefter vinen nedkøles. Sidst gennemgår vinen en criomaceration før filtrering. Dette er en relativ nymodens teknik for at fremme dybde og finesse, uden at skabe voldsomhed og unødig kompleksitet. Vinen lagres på flaske en måned før den frigives for at mindske behovet for at tilføre sulfitter, som tilsættes for at vinen kan holde til transporten.

Alkoholstyrke: 12 %                                                   Holdbarhed: Drikkes relativt unge. Max 5 år.

Forslag til servering:  Vi anbefaler vinen til fisk, skaldyr, kylling og faste oste.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu