Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Vinoplevelser

3 flasker Grifo Di Boldrino, La Querciolana, Umbrien, Italien

Ingredienser

UDSOLGT! 3 flasker Grifo Di Boldrino 2013, La Querciolana, Umbrien, Italien - Årets julevin                                      I vores nye lokale samarbejde, har vi allieret os med Barbera Vinimport, som selv importerer og forhandler sine vine.                 

Denne Grifo Di Boldrino 2013 blev i 2017 kåret til årets julevin af Lokalavisen Helsingør Dagblad. Læs artiklen fra Helsingør Dagblad her

Druer: Hoveddruen er Sangiovese, men der smages i hver årgang til med et hemmeligt indhold af både den lyse Gamay og med den afrundende franske drue Cabernet Sauvignon.

Producenten: Colli del Trasimeno er den mest kendte DOC i Umbrien, og huset Querciolana ligger bestemt i toppen af producenterne. Alle druer til alle deres vine er høstet ved håndkraft, så der kun plukkes de bedste druer, hvilket tydeligt kommer til udtryk i deres vine. De blander 2 dyrkningsmetoder alt efter druesorter. ”Guyot” og ” Cordone speronato”, som er vertikal opbinding, og seriel opbinding, hvilket bevirker at vinstokkene får et lidt begrænset, men kvalitetsmæssigt meget præcist udbytte

Umbrien: Umbrien er en bjergrig italiensk region. Den grænser op til Toscana mod vest, Marche mod øst og Lazio mod syd. Området kaldes populært ”cuore verde d'Italia” (Italiens grønne hjerte). De smukke grønne højdedrag, der kendetegner regionens landskab, matcher fuldt ud Toscanas i skønhed, og det samme gælder talentet for vinproduktion. Trods det ret store areal, dækker Umbrien dog kun ca. 2 % af Italiens samlede vinproduktion.

Tilberedning

Bedømmelse af vinen: Tæt, mørk rubinrød farve. Næsen er delikat men krydret, og henleder tanker på modne røde bær, vanilje og lakrids. Farven er rubinrød, og i glasset trækker vinen flotte gardiner. Smagen er lang og vedvarende, og har krydrede noter, samt en god behagelig eftersmag. De balancerede tanniner skaber en rigtig god krop for vinen.

Vinifikation: Druerne presses skånsomt, og gennemgår både maceration og alkoholisk gæring på ståltank, før den lagres i 24 måneder på gamle slavonske egetræsfade. (Samme som ægte Amerone). Derefter tappes vinen på flaske, hvor den bliver lagret mindst ½ år før den bliver frigivet. Dette gøres for at stabilisere vinen, og for at mindske behovet for tilsatte sulfitter, som man bruger til at sikre at vinen kan tåle fragten.

Alkoholstyrke: 14 %                                                   Holdbarhed: 5 – 10 år (Fra produktionsår)

Forslag til servering:  Vi anbefaler vinen til julemiddagen med den lidt fede mad, eller til rødt oksekød, vildt, og kraftige simreretter.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu