Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
GaveVin

10 års tawny portvin fra Cedowim, Duero, Portugal

(baseret på 7 kunders bedømmelse)

Ingredienser

1 flaske 10 år gammel tawny port, Cedowim, Duero, Portugal                                                                      

I vores nye lokale samarbejde, har vi allieret os med Barbera Vinimport, som selv importerer og forhandler sine vine.

Portvin fra Cedowim er for nylig kommet i sortimentet. Trods et klart speciale i Italienske vine, kunne John Ulrich ikke nære sig da han smagte denne portvin. Et fantastisk glas til en meget rimelig pris.

Druer: Til portvine bruger man mange flere forskellige druer end man gør i normal vinproduktion, ligesom der ingen krav er, til at oplyse de eksakte mængder af hver enkelt drue. Til denne 10 års Tawny er der oplyst at de har brugt følgende druer: Tinta Barroca, Touriga Nacional, Tourige Franca, Tinta Roriz m.fl. Det er meget sjældent at portvinsproducenter nævner alle druer.

Producenten: Amãval Costa begyndte deres produktion i midten af det 19. århundrede. Vingården blev grundlagt af bedstefaderen Antõnio Costa, og drives nu i 3. generation. Gården hylder gamle traditioner, men har moderniseret sine produktioner igennem 1990erne, og har siden selv tappet sine vine på flaske. Der er tale om en portvinsproducent, der meget klart har satset på at lave aldrene Tawny´s, som denne Cedowim, 10 års Tawny.

Cedowim: Et lille område beliggende i de højeste bakker i Vila Nova de Foz Cõa, som ligger i den højest beliggende, og øverste del af området. Markerne til denne Tawny, Veiga grande estate, og Quinta de Veiga ligger i Teja dalen, i den nordøstlige del af Duero dalen. Dette er en meget privilegeret placering, og de 18 hektar er beplantet i små parceller, med hver deres druesort, så man kan variere druesorterne for at ramme husets udtryk år efter år.

Tilberedning

Bedømmelse af vinen: Cedowim 10 års er en fed og intens portvin, som spænder over et væld af gode smagsindtryk. I duften finder man tydelige spor af rosiner og tørrede frugter, mens man i smagen starter med indtryk af harmoniske nødder som valnød og hasselnød, derefter veksler smagen både mellem indtryk af søde krydderier, ristet brød, og med en afrunding af fadlagringen og valnødder i eftersmagen. Dette giver en fantastisk harmoni og balance til vinen, der både har indtryk af at være frisk og sød, uden at være alt for stærk i alkoholen.

Vinifikation: Druerne presses og lagres ”Sur lie”, derefter gæres de til højeste alkoholiske værdi, for derefter at bremse gæringen ved at tilføre alkohol. Vinene for hver drue lagres hver for sig, for til sidst at blive blandet til det endelige produkt, som sendes til godkendelse hos ”Instituto do Vinho porto”. Ved denne godkendelse, bliver der oplyst den enkelte årgang for hver af vinene, og det skal godkendes at den gennemsnitlige alder er mindst 10 år.

Alkoholstyrke: 19,5 %     Holdbarhed: 10-15 år (Fra produktionsår)     Holdbarhed åbnet: 2-4 uger på køl.

Forslag til servering:  Vi anbefaler portvinen til julens Ris a la mande eller et glas i tide/utide
Den er også rigtig god til fyldte chokolader, konfekt eller chokoladeholdige desserter

ELLER giv den som værtsgave - det vil helt sikkert være populært!

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu