Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Lækker

Indisk kylling i tomat-aubergine sovs — og perlespelt

(baseret på 16 kunders bedømmelse)

Ingredienser

1 løg
1½ fed hvidløg /½ solo hvidløg
½ aubergine
Frisk ingefær
Krydderier:
½ tsk garam masala
½ tsk spidskommen
1 tsk karry
½ tsk koriander, knuste
1/4 tsk nelliker
700 g kyllingeoverlår
½ spsk olie
Salt og peber
½ dåse flåede tomater
125 g cherrytomater
2 dl hønsebouillon (½ terning+ 2 dl vand)
1 dl creme fraiche, 18%
Saften af ½ lime
Tilbehør:
Cashew nødder, saltede
Koriander
2 dl perlespelt

Ingredienser

1½ løg
2 fed hvidløg / 2/3 solo hvidløg
3/4 aubergine
Frisk ingefær
Krydderier:
3/4 tsk garam masala
3/4 tsk spidskommen
1½ tsk karry
3/4 tsk koriander, knuste
1/4 tsk nelliker
900 g kyllingeoverlår
3/4 spsk olie
Salt og peber
3/4 dåse flåede tomater
200 g cherrytomater
3 dl hønsebouillon (1 terning+ 3 dl vand)
1½ dl creme fraiche, 18%
Saften af 3/4 lime
Tilbehør:
Cashew nødder, saltede
Koriander
3 dl perlespelt

Ingredienser

2 løg
3 fed hvidløg / 1 solo hvidløg
1 aubergine
Frisk ingefær
Krydderier:
1 tsk garam masala
1 tsk spidskommen
2 tsk karry
1 tsk koriander, knuste
½ tsk nelliker
1200 g kyllingeoverlår
1 spsk olie
Salt og peber
1 dåse flåede tomater
250 g cherrytomater
4 dl hønsebouillon (1 terning+ 4 dl vand)
2 dl creme fraiche, 18%
Saften af 1 lime
Tilbehør:
Cashew nødder, saltede
Koriander
4 dl perlespelt

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Skræl løg, halver og skær i tynde ringe. Pil hvidløg og skær i tynde skiver. Skær aubergine i tern. Skræl og riv ingefær.
  2. Bland alle krydderierne sammen i en skål. Skyl og halver cherrytomaterne.
  3. Brun kyllingestykkerne i en rummelig stegegryde i olie og drys med salt og peber. Tag stykkerne op på en tallerken, når de er brunet.
  4. Skru ned, tilsæt løg og hvidløg og steg til det bliver klart. Tilsæt aubergine, ingefær og alle krydderierne. Steg 5 min. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden. Tilsæt flåede tomater og halverede tomater. Tilsæt bouillon så det dækker og lad retten simre i ca. 25-30 minutter til kyllingen er mør (TIP: Når kødet slipper benene nemt er de møre).
  5. Kog imens perlespelten i 3 dl vand tilsat ½ tsk salt i ca. 20 min. Lad stå på eftervarmen til resten af retten er klar. Hæld evt overskydende væde fra.
  6. Tilsæt til sidst cremefraiche til kyllingen og smag saucen til med salt og lime. Server retten med perlespelt, hele eller hakkede cashewnødder og koriander.

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Skræl løg, halver og skær i tynde ringe. Pil hvidløg og skær i tynde skiver. Skær aubergine i tern. Skræl og riv ingefær.
  2. Bland alle krydderierne sammen i en skål. Skyl og halver cherrytomaterne.
  3. Brun kyllingestykkerne i en rummelig stegegryde i olie og drys med salt og peber. Tag stykkerne op på en tallerken, når de er brunet.
  4. Skru ned, tilsæt løg og hvidløg og steg til det bliver klart. Tilsæt aubergine, ingefær og alle krydderierne. Steg 5 min. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden. Tilsæt flåede tomater og halverede tomater. Tilsæt bouillon så det dækker og lad retten simre i ca. 25-30 minutter til kyllingen er mør (TIP: Når kødet slipper benene nemt er de møre).
  5. Kog imens perlespelten i 4 dl vand tilsat ½ tsk salt i ca. 20 min. Lad stå på eftervarmen til resten af retten er klar. Hæld evt overskydende væde fra.
  6. Tilsæt til sidst cremefraiche til kyllingen og smag saucen til med salt og lime. Server retten med perlespelt, hele eller hakkede cashewnødder og koriander.

Tilberedning – ca. 40 min.

  1. Skræl løg, halver og skær i tynde ringe. Pil hvidløg og skær i tynde skiver. Skær aubergine i tern. Skræl og riv ingefær.
  2. Bland alle krydderierne sammen i en skål. Skyl og halver cherrytomaterne.
  3. Brun kyllingestykkerne i en rummelig stegegryde i olie og drys med salt og peber. Tag stykkerne op på en tallerken, når de er brunet.
  4. Skru ned, tilsæt løg og hvidløg og steg til det bliver klart. Tilsæt aubergine, ingefær og alle krydderierne. Steg 5 min. Kom kyllingestykkerne tilbage i gryden. Tilsæt flåede tomater og halverede tomater. Tilsæt bouillon så det dækker og lad retten simre i ca. 25-30 minutter til kyllingen er mør (TIP: Når kødet slipper benene nemt er de møre).
  5. Kog imens perlespelten i 5½ dl vand tilsat 1 tsk salt i ca. 20 min. Lad stå på eftervarmen til resten af retten er klar. Hæld evt overskydende væde fra.
  6. Tilsæt til sidst cremefraiche til kyllingen og smag saucen til med salt og lime. Server retten med perlespelt, hele eller hakkede cashewnødder og koriander.

Næringsindhold pr. person

Energi: 3317 kJ (793 kcal)

Energi (kJ) Energi (kcal) Energi (%)
Protein 928 222 28
Kulhydrat 1192 285 36
Fedt 1197 286 36

Er du sulten efter mere?

Aftensmad Gryderetter Hovedretter Hverdagsmad Indisk mad Opskrifter med kylling

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu