Svinemedaljoner med birkesmarinade, let cremede ris og stegte løgbåde
25
5 dages holdbarhed

Svinemedaljoner med birkesmarinade, let cremede ris og stegte løgbåde

Den spændende birkesmarinade giver en skøn smag til de fedtfattige medaljoner af svinekød, der serveres med ris, stegte løg og en frisk dressing.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • svovldioxid

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber
  • Olie

Det skal du bruge

Basmatiris
200 g
Solo hvidløg
½ stk
Rødvinseddike (Svovldioxid)
1 tsk
Birkes
1 spsk
Medaljon af svinefilet
2 stk
Rødløg
1½ stk
Løg
1 stk
Oregano
½ spsk
Creme fraiche (Ikke i brug) (Mælk, Laktose)
5 spsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 790 kcal
  • Fedt 22 g
  • Kulhydrater 100 g
  • Protein 48 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Tænd grillen. Kog 200 g ris i 3½ dl vand tilsat ½ tsk salt i 12 min. under låg, sluk og lad stå på eftervarmen til resten af retten er klar.
  2. Pisk ⅓ presset solo hvidløg, 1 spsk olie, 1 tsk eddike, ½-1 spsk birkes, ½ tsk salt og peber sammen og vend kødet godt rundt i det. Brun kødet på grill direkte varme (eller pande) 1 minut på hver side. Flyt til indirekte varme og grill dem færdige, ca. 3-4 min.på hver side, til de er lige netop gennemstegte. 
  3. Pil og skær alle løg i kvarte, vend med olie og grill dem i en foliebakke eller indpakket i stanniol  alternativt steg dem på panden, til de er gennemstegte. Drys med ½ spsk oregano, salt og peber.
  4. Pisk 5 spsk creme fraiche med 1/6 solo hvidløg og smag til med salt og peber og vend med de varme ris. Spis medaljonerne med de grove løgbåde og de let cremede ris.