Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Vin med historie

2016 Cuvée de Tlemcen - Grand Crus de LÓest - Algeriet

Ingredienser

6 flasker 2016 Cuvée de Tlemcen, Grands Crus de l’Ouest, Algeriet


Vinverdenen er forunderlig. For en generation siden var Algeriet klodens største vineksportør. Hovedopgaven var at give farve og alkohol til de franske landvine og mere eller mindre officielt, at give en hjælpende hånd til Bordeaux, Bourgogne, Rhône og hvem der måtte være interesseret. 

Ingen begræd Algeriets selvstændighed mere end de franske vindrikkere. Med i grædekoret var de algeriske vinbønder, der nu skulle klare sig alene efter at være blevet forladt af landets største kunde. De havde svært ved at glæde sig over revolutionens frihed. Algeriet havde en ret stor industri til fremstilling af vintilbehør som blev ramt hårdt. 

Efter selvstændigheden i 1962 forlod omkring en million franske bosættere landet, og den indenlandske efterspørgsel blev reduceret til næsten ingenting. Algeriet var ikke mere noget vinland. 

Udvandringen af kolonialisterne til Frankrig gav liv, hvor de kom frem. Først og fremmest i Rhônedalen i Sydfrankrig i det hele taget og Korsika. Samtidig mistede Algeriet en væsentlig ekspertise. Når man skal lave vin er det fx en nyttig ting at måtte smage på vinene i tilblivelsesprocessen. Men det forbød islam. En del af vinmarkerne blev tilplantet med spisedruer.

De statsdrevne kooperativer der overtog franskmændenes job, havde ingen forstand på at sælge sig selv. Langsomt kom man i gang igen. Der er iværksat en genplantningsplan, men man har svært ved at få den finansieret. Og man har vanskeligt ved at få religiøs accept til dette arbejde. Hvis den politiske opposition får magt som agt, kan man forestille sig, at Algeriet ryger ud af vinkortet. 

Der er ellers fine muligheder for at lave god og velsmagende vin. De bedste af dem kommer fra bjergene der ligger trukket lidt væk fra kysten. Efter fransk skik har man opdelt landet i en række appellationer med oprindelsesgaranti for hver vin. Det berettiger til at bruge begrebet ”Grands Crus”. En af de sikre cru’er er Tlemcen. Det ligger i bjergene helt vest på op i mod Marokko.

Druerne til denne vin er Cinsault og Alicante. Vinteamet bag er vant til at få medaljer når de stiller op til konkurrencer. Vinen er let rød og brillant i glasset. I næsen moden frugt med et pift jordbær. Velsmagende tør fylde møder ganer og bliver der.

Tilberedning

Tips til servering
Den anbefales især til lam med klassisk tilbehør, men til grillen i det hele taget.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu