VEGETAR: Persillerodssuppe med ostebrød
35
4 dages holdbarhed

VEGETAR: Persillerodssuppe med ostebrød

En dejlig cremet vegetarisk middags-suppe af persillerødder, porre og kartofler. Serveres med lune ostebrød krydret med timian og kommen.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • mælk,
  • selleri,
  • havre,
  • hvede

Basisvarerne kan indeholde andre allergener

Basisvarer

  • Salt
  • Peber

Det skal du bruge

Grøntsagsbouillon (Selleri)
2 terning
Timian, frisk
1 drys
Porre
1 stk
Bagekartoffel
1½ stk
Pastinak/persillerod
250 g
Creme fraiche (Mælk, Laktose)
1 dl
Brød (Havre, Hvede)
2 stk
Revet ost (Mælk, Laktose)
75 g
Kommen
¼ tsk
Ernæringsberegning (pr. portion)
  • Energi 837 kcal
  • Fedt 24 g
  • Kulhydrater 120 g
  • Protein 35 g
Oplysninger om allergener

Allergener er beregnet som vejledende information og er baseret på ingredienserne og ikke på "spor af". Venligst kontrollér indholdet af de varer, du modtager ved kassen.

Sådan gør du

  1. Bring 2 terninger bouillon opløst i 1 l kogende vand og 3 timiankviste (gem resten til senere) i kog i en gryde.
  2. Skyl porren grundigt og snit den i skiver. Skræl kartoffel og rødder og skær dem i ½ cm tykke skiver.
  3. Kom grøntsagerne i gryden og lad det koge i ca 20 min til grønsagerne er møre.
  4. Tag timiankvistene op af gryden. Blend suppen med 1 dl creme frisk og smag til med salt og peber.
  5. Tænd ovnen på 200°C. Flæk brødet på langs. Drys hver underdel med 30-35 g ost, fordel timianblade fra de 2 sidste kviste og ¼ tsk kommen på brødene og læg ”låg” på.
  6. Gratinér brødene i ovnen 8-10 min til osten er smeltet. Skær brødet i lidt mindre stykker og servér dem til suppen.