Subcategory poster

Pizza

Nogle sværger til pepperoni, andre til skinke, nogle kan bedst li’ dem med meget fyld, mens andre er mest til enkle, tyndbundende slags fra det italienske køkken. Lige så vist det er, at der er mange forskellige smags- og fyldpræferencer, lige så vist er det også, at så godt som alle kan li’ pizza.

HJEMMELAVET PIZZA – HURTIGERE, SUNDERE OG BEDRE

De fleste har et favorit-pizzeria, der er det foretrukne sted at hente en pizza, når det skal være nemt og gå ekstra stærkt og så er det for øvrigt også nærmest en religion og enten-eller, om man er til ananas på sin pizza eller ej. Pizzaen er og bliver en vaskeægte favorit hos både store og små, og det er næsten uanset om det er pizzeriaversionen, den dybfrosne eller den hjemmelavede, der er tale om.

Her på RetNemt.dk vil vi slå et slag for den hjemmelavede pizza. Vi vil nemlig vove at påstå, at den pizza, du laver selv, er mindst lige så god som den, din lokale pizzamand laver til dig. Den hjemmelavede pizza er måske endda langt bedre. Med en god opskrift på hånden behøver det end ikke at tage meget længere tid at lave den selv. Pizzadejen kan også købes færdiglavet, hvor tomatsauce, ost og fyld efter eget ønske er det eneste, du selv skal lægge på, inden du kommer den i ovnen. Når du laver din pizza selv, bestemmer du med andre ord helt selv, hvad du putter ovenpå. Det betyder, at du får en velsmagende pizza, der ikke mindst i langt de fleste tilfælde er meget sundere end take away- eller frysepizzaalternativet.

HVOR STAMMER PIZZAEN FRA?

Der er med rette mange lande, der gerne vil kunne kalde sig for pizzaens hjemland. Det land, der formentlig står som pizzaens skaber i manges bog er Italien, men det er faktisk endnu uvist, hvor det tyndbundede brød med fyld egentlig stammer fra.

FLERE LANDE – FLERE PIZZABUNDE

Selvom ingen lande med hundrede procent sikkerhed kan sige, at det var netop dem, der var først med pizzaen, har mange af dem lavet deres egne udgaver og pizzaspecialiteter. Det gælder bl.a. i form af variationer af pizzabunden, da der findes mange forskellige måder at lave den på. Et af dem er den amerikanske, der er en ”Deep pan”-pizza. Denne type pizza har, som det fremgår af navnet, en tykkere og dybere bund, da den bages i en form. Den italienske pizza, som vi kender den, er her noget anderledes, da denne bund er noget tyndere.

PIZZAKLASSIKERE OG NYE FYLDVARIATIONER

Lige såvel som selve pizzabunden kan varieres, er det også kun fantasien, der sætter grænserne, når der skal lægges fyld på pizzaen. Tomatsauce og ost er at finde på langt de fleste pizzaer, fx på en klassisk pizza margherita og herudover er skinke, bl.a. den lufttørrede version, og pepperoni eller salami også klassikere. Putter du ananas på din pizza, kan du lave en hawaii-pizza, fx som denne, farverige luksuspizza, der er skabt af TV-kokken Gorm Wisweh. Hvad du putter på af fyld på din pizza, bestemmer du naturligvis selv, men eksperimenter endelig. Du kunne jo bl.a. prøve en udgave med søde kartofler, chorizo og mango ligesom du altid kan udskifte de gængse kødtyper med fisk, kylling eller et vegetarisk alternativ.