Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Aktuel kvalitetsvin

V3 - 2015 Villa Longobardi, Chianti DOGC, Italien

Ingredienser

6 flasker 2015 Villa Longobardi ”Cuvee Isabella” Chianti DOCG, Italien


Hvis det er lang tid siden, du sidst smagte Chianti, vil denne vin være en god oplevelse. Tidligere kunne letheden og den friske syre være lidt svær at klare for moderne smagsløg. Det kunne gå hvis man sad i Toscana med en tallerken pasta og en fem stjernet udsigt, men for de fleste nordboere var den kommercielle Chianti stil blevet overskygget af en masse andre vine. 

Vi havde ingen planer om, at vi på vores sidste tur til Toscana skulle smage Chianti’er, men vores agent tvang os til at smage denne vin fra Villa Longobardi. Vi nikkede bare. Der var ingen grund til at diskutere, og nu er vinen kommet hjem til Danmark. Man taler om en speciel italiensk vinstil. De fleste vil nok nikke og samtykke, selv om der er svært helt at definere. 

Det er faktisk interessant, fordi man samtidig også taler om italiensk vins mangfoldighed og store variation, men især er det interessant, fordi ingen vil sammenligne den vin, der laves i Italien i dag, med den, der blev lavet for en generation siden. Der er sket et revolutionerende stilskift.
 
Og det er det, vi oplever med fx denne vin. Chianti-landet, byder nu på en bred vifte af gode vinoplevelser. Det er et stort vinområde, der ligger i bakkerne mellem Firenze og Siena. Som nævnt var bunden tidligere særdeles lav, med et vred af syrerige og tyndbenede vine. 

Nu kan man selv i den billigere ende forvente sig charmerende og stilrene vine med en velstruktureret frugt, tør med en elegant moden syre, kirsebær og viol og stor velsmag. Jo længere vi bevæger os op ad kvalitetsstigen, jo mere koncentreret, intens, fyldig og velsmagende bliver oplevelsen. Vi er sikre på, at du vil synes om vores valg. 

Druevalget er Sangiovese. Det er Italiens mest plantede drue. Man finder den i alle 20 regioner. Den tåler omskifteligt vejr, og man kan nogenlunde regne med en god høst hvert år. Når der kan være stor forskel på Sangiovese vine skyldes det, at der findes hundrede vis af registrerede kloner. 

Villa Longobardi har bestemt sig for at gå efter den moderne Chianti stil gerne med en tydelig DNA.

 

Attraktiv brilliant ruby i glasset. I næsen florale noter der brydes nænsomt af kirsebær og en fin let garvesyre. Livlig, tør eftersmag der bliver lang tid i munden.

Tilberedning

Tips til servering
Da vi spurgte de lokale om, hvad vi skulle spise til, forstod de først ikke rigtig spørgsmålet, for de serverede den med fornøjelse til alt. Og gerne et par grader under stuens temperatur.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu