Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Tilmeld dig og spar 10 %
Bente S. Sørensen
Jægerspris, DK
Det ER ret nemt!!
Positivt overasket over de lækre måltidskasser, som vi p.t. har fået leveret 8 af...Varerne er friske og velsmagende og det passer fint med portions størrelserne, på trods af 2 halv store drenge og en sulten mand :-)
Og hvor er det fedt - ikke at skulle handle og finde på hele tiden - kan varmt anbefale retnemt.dk :-)

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

Slip for at spekulere over aftensmaden

Få sunde, komplette måltidskasser med opskrifter og alle råvarer leveret lige til døren.

  • Slip for at finde på aftensmaden
  • Spar tid på indkøb
  • Få nem aftensmad
  • Ingen binding
Vinen til maden

2013 Palacio de SADA, Crianza, Navarra, Spanien

Ingredienser

6 flasker 2013 Palacio de SADA, Crianza, Navarra, Spanien

Selvom vi finder Navarra som direkte nabo til Rioja, så er det en helt anden type vine, vi præsenteres for. De er mere internationale og alligevel med tydeligt spansk pift, som giver vinene autenticitet. Kombinationen Tempranillo/Cabernet Sauvignon er perfekt og er Navarras signaturvin.

SADA har slået sig ned i bjergene nordpå i Navarra. Druerne hentes fra de små bjergbyer i området. Hver parcel vinificeres særskilt, så man kan bevare de enkeltes særpræg. Det er i virkeligheden en videre udvikling af traditionen i Navarra. Indtil for en generation siden var det almindeligt, at hver husstand havde lidt vin stående i “baghaven”. Når druerne var modne overlod man høsten til det lokale vinhus, som så stod for vinifikationen, lagring og afsætning.

Sådan startede SADA som vinhus. Det var i 1939. Den nye bodega oplevede hurtigt succes. De havde folket bag sig. De var stolte af deres værk. Navarra er et af Spaniens ældste kommercielle vindistrikter. De første blev grundlagt af romerne i det 2. århundrede. Historisk har Navarra nydt godt af den berømte pilgrimsrute, der fører vandrerne til Santiago. I Middelalderen var Navarra et stærkt og betydningsfuldt kongerige, som styrede, hvad der foregik helt op til Bordeaux. Navarra har af skiftende magthavere altid været betragtet som kornkammer og en sikker vinproducent.

Vino de Crianza er et spansk vinudtryk, som fortæller at vinen har lagret en vis tid på egetræ. Mindst 6 måneder. Mange har frivilligt sat grænsen op til 12. måneder og frigiver først vinen i det tredje år. Lagringen (hvor og hvor længe?) spiller en vigtig rolle for vinens karakter. Lagringen fremskynder modningsprocessen, og træet bidrager med smags-og aromastoffer.

Denne SADA Crianza er sammensat med hovedvægt på Cabernet Sauvignon, Grenache og Merlot. Druerne er alle høstet omkring den lille bjergby Sada. Det kolde bjergklima har stor indflydelse på det endelige resultat. Lagringen foregår på franske og amerikanske egetræsfade.

Vinen er mørk næsten sort kirsebær med en læderfarvet kant. Smagen er svedsket (modne blommer) toasted, og slutter af med lidt kakao og en lang behagelig eftersmag.

Tilberedning

Tips til servering
Det siger næsten sig selv at det er den perfekte vin til den fede julemad, da den har kraft og saft til at give et godt modspil til and, gås og steg.

Klar til at prøve retnemt?

Meld dig til LIGE NU og få 10 % rabat de første 2 gange og spar op til 284,-. Det er helt uforpligtende og du kan melde dig fra igen fra uge til uge.

tilmeld dig nu